Bugetul Poliţiei Locale nu permite reangajări

Peste 40 de miliarde de lei vechi au fost alocate Poliţiei Locale Târgu Jiu pentru anul în curs. Deşi banii sunt suficienţi pentru a acoperi cheltuielile, conducerea instituţiei spune că nu vor exista fonduri pentru noi angajări, în cazul în care foştii poliţiştii comunitari îşi vor recâştiga drepturile în instanţă.

Bugetul Poliţiei Locale Târgu Jiu, pe anul în curs, se ridică la suma de 41 miliarde de lei vechi. Aceşti bani vor fi folosiţi atât pentru plata salariilor celor 150 de angajaţi, cât şi pentru achitarea chiriei pistoalelor achiziţionarea echipamentelor. “Cred că banii alocaţi Poliţiei Locale sunt suficienţi pentru a ne acoperi cheltuielile. În primul rând, o parte din ei vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea însemnelor. Vom încerca să luăm legătura cu colegii noştri din ţară pentru a vedea de unde putem achiziţiona echipamente mai ieftine”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu. În prezent, Poliţia Locală deţine 5 pistoale cu gaze şi alte 15 pistoale închiriate. Chiria lunară a acestora se ridică la circa 2.000 lei.

Foştii poliţiştii comunitari vor de lucru

Foştii poliţişti comunitari, disponibilizaţi anul trecut, vor să se întoarcă la muncă deoarece sunt deja în ultimele luni de şomaj. Zeci de persoane încearcă să-şi recâştige acest drept cu ajutorul justiţiei. “În cazul în care vor exista hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile vom fi nevoiţi să le punem în aplicare însă trebuie găsit un cadru legal deoarece oamenii sunt în proces cu Poliţia Comunitară, o instituţie care nu mai există. Deşi angajarea a încă 10-15 poliţişti locali ar acoperi întocmai deficitul de personal, nu există banii pentru plata salariilor. În cazul în care la jumătatea anului vor fi făcute rectificări bugetare nu exclud eventuale angajări din rândul celor disponibilizaţi. Unii dintre ei chiar şi-au făcut datoria şi nu merită să rămână pe drumuri”, a mai precizat Ion Tudor.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: