Parlamentar, despre situația de la Pandurii: Dacă Marin Condescu a fost băiat deștept...

„Păcat că o primărie a semnat documente fără să aibă toate aprobările”. Afirmația îi aparține fostului parlamentar Vasile Popeangă, care a comentat acum situația în care se regăsesc asociații de la Pandurii, nevoiți să dea bani grupării de fotbal pentru că nu au respectat cotizațiile pe care și le-au asumat. Popeangă a spus într-o emisiune la Radio Infinit că fosta conducere a primăriei nu ar fi trebuit să semneze documente fără o hotărâre de Consiliu Local.

Reporter: Cum vedeți situația tensionată de la Pandurii?

Vasile Popeangă: Aici trebuie să vii cu niște soluții. Ar trebui o analiză și la nivelul Prefecturii, să se facă o analiză a activității sportive. Ce mare lucru era dacă acolo ajungeau la o înțelegere să se dea o oarecare sumă? Dacă toate formalitățile arătau că trebuie dați banii. Nu așa să arăți care e cel mai tare. Dacă trebuie să blochezi o activitate pentru că ai de plătit niște polițe, iertați-mă! Sunt două lucruri în viață cu care nu trebuie să te joci, iar unul dintre ele este semnătura. Dacă Marin Condescu a fost băiat deștept și i-a prins pe unii și au semnat,iar documentele respective au fost prezentate organelor de justiție și celorlalte organe de control și i-au dat dreptate, asta este, nu ai ce să faci! Să spună odată care este decizia lor. Din câte îmi aduc aminte, știu că sunt niște acționari. Ei trebuie să prezinte și ei un raport.

Rep.: Lumea susține că Marin Condescu vrea doar să ia niște bani de la asociați. Cum vedeți aceste demersuri în instanță?

V. P.: Eu îl apreciez pe Marin Condescu. S-a documentat foarte bine și a discutat cu juriști care știu meserie. Păcat că o primărie care are Serviciu Juridic și secretar a semnat niște documente fără să aibă aprobările respective. Dacă am eu corect informațiile. Tu, mai departe, nu te-ai dus să obții hotărârea de Consiliu Local. Lucrurile sunt destul de complicate.

Rep.: Credeți că poate Primăria Târgu Jiu, de exemplu, să achite această cotizație?

V. P.: Nu cred că este o sumă prea mare ca să poți finanța activitatea sportivă. Băleștiul are și echipă de fotbal. Care e problema să poți să prevezi o sumă pentru sport? Primăria Târgu Jiu nu poate face acum această plată pentru că nu are o hotărâre. Consiliul Local, dacă ar fi aprobat o hotărâre de Consiliu Local, era obligat să dea banii. Acum Consiliul Local nu poate aproba vreo plată pentru că nu are acea hotărâre prin care s-a aprobat acea cotizație.

Vizualizări: 854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: