„Sper să nu iasă al nouălea!” De ce se tem social-democrații din sondaj

Social-democrații din Târgu Jiu se tem că se va repeta scandalul din 2016, de la PNL, și în „ograda” lor. Cu opt potențiali candidați în sondaj, viceprimarul Aurel Popescu speră „să nu iasă al nouălea” și să trăiască ce s-a întâmplat în sânul PNL, la alegerile de acum trei ani, când au fost măsurate cinci persoane, dar a fost desemnat al alt candidat. Popescu a vorbit despre acest subiect într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Se zvonește că PSD va merge pe mâna unei persoane care nu se află în sondaj. Cum comentați?

Aurel Popescu: Sper să fi învățat toată lumea din greșelile altora și să nu meargă pe variantele pe care le-au scos pe piață anumite persoane, cum că sunt în sondaj opt persoane și o să fie aleasă a noua. Sper să fi învățat din greșelile altora și să nu oferim contracandidaților și celorlalte formațiuni politice deliciul unei astfel de abordări. Îmi doresc, din tot sufletul, liniște în organizație, pentru că ne așteaptă doi ani foarte grei. Sunt mai puțin de cinci luni de zile și vom intra în prima campanie foarte dificilă, o campanie care va da și un start al evaluărilor, pentru că va fi un vot politic și acolo se va vedea care este situația politică a fiecărei organizații din municipiul Târgu Jiu și din Gorj. Noi trebuie să avem liniște și să lucrăm în liniște. Nu avem nevoie de tensiuni, de scandaluri, frământări în cadrul organizației noastre.

Rep.: Vă așteptați să fiți consultat înainte de a fi demarat acest sondaj?

A.P.: Organizația municipală este cea care va hotărî pe cine susține în 2020, bineînțeles și cu acordul conducerii județene, dar, în ceea ce mă privește, înainte de declanșarea unui sondaj de opinie, eu aș fi purtat o discuție cu organizația municipală. Dar dacă s-a demarat un astfel de sondaj, bănuiesc că organizația județeană a ținut cont de anumite puncte de vedere. Cu siguranță dorește ca în organizația municipală să fie o liniște cât se poate de normală și de corectă pentru pregătirea evenimentelor politice pe care le-am amintit.

Rep.: Sunteți supărat că nu v-a consultat nimeni de la organizația județeană?

A.P.: Eu nu am acuzat pe nimeni. Eu am spus că nu am fost întrebați. Nu am fost consultați. Poate spune cineva că nu trebuia să mă consulte pe mine, dar ar fi trebuit purtate niște discuții cu organizația municipală pentru că este, zic eu, cea mai interesată să avem un rezultat foarte bun în iunie 2020. Cu siguranță, organizația municipală este cea care cunoaște problemele municipiului Târgu Jiu. Mai mult, vă pot spune că organizația municipală lucrează deja la un set de probleme, la un set de lucrări de investiții, proiecte pentru Târgu Jiu pentru că așa am fost noi obișnuiți, să ne facem temele cu mult timp înainte pentru fiecare perioadă și fiecare campanie pe care o avem în fața noastră.

Vizualizări: 803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: