Burlan: Fără CE Oltenia, s-ar stinge lumina în România

Fără Complexul Energetic Oltenia, s-ar stinge lumina în România! O spune managerul companiei energetice. Daniel Burlan a adăugat că România nu ar avea cum să acopere întregul necesar de energie și ar rămâne în beznă fără producătorul din Gorj.

Problemele companiei s-au agravat în pandemie, când și consumul de energie a scăzut drastic la nivel național și nu numai. Așa a ajuns CE Oltenia să asigure doar 15% din necesarul de energie față de un sfert cât asigura anii trecuți. “A scăzut consumul la nivel național, european. Acces au acele energii care sunt ieftine. Energia produsă în CEO are un bir, certificatul de CO2, cu niște costuri foarte mari, 40% din costurile Complexului. Acum asigurăm de la 14 la 20% din energie”, a spus managerul companiei, Daniel Burlan.

Burlan a explicat totuși că, în lipsa companiei din Gorj, România ar fi nevoită să stingă becul. Restul nu ar face față să producă întregul necesar de energie la nivel național. „Estimările au fost făcute într-un studiu al Transelectrica. Există intervale orare în care România nu s-ar descurca fără CEO neavând interconexiuni să asigure întregul consum de energie necesar țării, s-ar stinge lumina practic fără CEO în România. Poate a fost și o greșeală a noastră, la începutul anului, că nu ne-am asigurat un minim necesar de contracte care să ne asigure o încărcare la un număr de trei, patru grupuri”, a mai explicat Burlan, la Târgu Jiu TV.

Vizualizări: 4,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: