Bursă naţională pentru absolvenţii de studii superioare

Absolvenţii de studii superioare din Gorj, promoţia 2011, vor avea parte către sfârşitul lunii de o bursă naţională de locuri de muncă organizată de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Bursa a fost planificată pentru data de 23 septembrie şi va fi organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Tinerii care au absolvit anul acesta o formă de învăţământ superioară îşi vor mai încerca încă o dată norocul la sfârşitul lunii când va fi organizată la nivelul întregii ţări o bursă destinată lor. Cert este că va fi destul de greu să găsească un loc de muncă potrivit având în vedere că la ora actuală, în Gorj, este un singur post pentru studii superioare. Aşadar, din cele 251 de posturi vacante la nivelul judeţului, unul singur este de inginer agricol la Cărbuneşti, restul pentru muncitori necalificaţi. „Am stabilit să organizăm bursa pe data de 23 septembrie la Casa de Cultură. Prioritate are promoţia 2011 dar asta nu înseamnă că nu pot participa şi ceilalţi absolvenţi care nu şi-au găsit încă un loc de muncă. În prezent suntem în faza de organizare a acţiunii de atragere a cât mai multor angajatori”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Peste 1.500 de absolvenţi şomeri

Bursa locurilor de muncă vine ca o gură de oxigen pentru cei peste 1.768 de absolvenţi, promoţia 2011, luaţi deja în evidenţa AJOFM Gorj. Dintre aceştia, 527 sunt cu studii superioare. „Până la ora actuală, avem înregistraţi ca fiind în căutarea unui loc de muncă un număr de 1.768 de absolvenţi din acest an dintre care 527 au studii superioare. Sper să atragem un număr cât mai mare de angajatori astfel încât să aibă şi ei de câştigat din subvenţiile acelea şi noi pentru că dăm de muncă oamenilor”, a precizat Romeo Chiriac.  

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: