Bustuchin: Bloc pentru locuitorii afectaţi de alunecările de teren!

Proiect pentru locuitorii afectaţi de alunecările de teren de la Bustuchin! Precipitaţiile din aprilie au afectat locuinţe din satul Poiana-Seciuri, cimitirul sătesc şi drumul comunal, iar autorităţile din Bustuchin au cerut ajutor Guvernului României.

Din cauza ploilor abundente înregistrate luna trecută, în comuna Bustuchin s-au reactivat alunecările de teren în satul Poiana-Seciuri, unde sunt în pericol aproximativ 20 de locuinţe. Tot atunci mai multe morminte din cimitirul sătesc au fost mutate, dar au apărut probleme şi pe drumul comunal. Atunci, primarul a analizat această situaţie împreună cu reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Bustuchin şi au luat decizia construirii unui bloc, în cartierul deja existent în centrul comunei. Locuinţele sociale ce vor fi construite se află la o distanţă de aproximativ 3 kilometri de gospodăriile afectate de alunecările de teren. „Noi am intervenit imediat în zonă. La cimitir am făcut o consolidare cu ţevi şi plăci de beton, după care am degajat câteva tone de pământ care puteau să acopere mormintele. Alunecările de teren de atunci au ajuns aproape de casele oamenilor, sunt aproximativ 20 de familii în pericol. Decât să mutăm oamenii de aici în altă comună şi să-şi părăsească gospodăriile, mai bine construim un bloc de locuinţe şi cetăţenii pot să îngrijească în continuare de culturi, de grădini, pot creşte animale, păsări. Blocul va fi foarte aproape de actualele case“, a precizat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

A cerut ajutor Guvernului

Proiectul pentru acest bloc a fost realizat şi depus la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice pentru a primi finanţare. Blocul va avea patru etaje şi va avea un număr de 20 de locuinţe sociale constând în apartamente şi garsoniere. Odată cu reabilitarea acestui bloc va fi consolidat şi drumul comunal afectat de alunecări. Primarul din Bustuchin a făcut demersuri la Prefectura Gorj, dar şi la Guvernul României prin deputatul Mihai Weber. I-a trimis o sesizare şi primului ministru Victor Ponta, dar şi ministrului Liviu Dragnea. „Am nevoie de sprijin pentru promovarea acestor proiecte. Am făcut solicitări la prefectură, l-am sunat şi pe domnul deputat Mihai Weber şi am trimis adrese şi la domnul prim-ministru Ponta, dar şi la domnul Liviu Dragnea. Sper să primesc finanţare şi să le ofer familiilor aflate în pericol o locuinţă socială ca să nu mai stea cu frica-n sân că rămân fără un acoperiş deasupra capului. Şi drumul trebuie consolidat pentru că în felul acesta se va preîntâmpina izolarea cetăţenilor şi ruperea legăturii rutiere cu Drumul Naţional 67“, a mai precizat Ion Ciocea.  

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: