Cabanele din Rânca, fără apă de câteva zile

Zeci de cabane din Rânca nu au apă de aproximativ o săptămână. Asta în condiţiile în care aproximativ toate unităţile de cazare sunt ocupate la capacitatea maximă. Cabanierii sunt nemulţumiţi din cauză că autorităţile locale nu iau măsuri pentru a rezolva din timp problemele de acest gen. Reprezentanţii Asociaţiei Concesionarilor din Rânca vor să ceară primarilor de la Baia de Fier şi Novaci să justifice banii încasaţi din taxe din impozite, întrucât în fiecare an se confruntă cu lipsa apei tocmai în plin sezon.

Dezamăgire pentru sute de turişti care au ales să-şi petreacă vacanţa la Rânca! De joia trecută mai multe cabane au rămas fără apă din cauza debitului scăzut. Cabanierii sunt nemulţumiţi pentru că se confruntă cu aceleaşi probleme în fiecare an. Cei mai mulţi dintre proprietari încearcă să reducă disconfortul făcându-şi rezerve cu apă din timpul nopţii. „La cabanele de la intrarea în staţiune şi la cele de pe vârfuri nu ajunge apa. Cele mai mari probleme sunt pe partea de la Novaci. Pe timpul nopţii cabanierii îşi umplu rezervele cu apă. Acum staţiunea este foarte solicitată, toate cabanele sunt pline mai ales că este perioada de vacanţă”, a declarat Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca.

Proprietarii de cabane şi pensiuni dau vina pe autorităţile locale. „Pe data de 25 octombrie, când a avut loc comitetul la Rânca, unde au participat prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean, s-a stabilit să se verifice apa, parcările şi drumurile. Nu a făcut nimeni nimic, totul a rămas doar la stadiul de vorbe şi iată că avem din nou probleme cu apa. Când să facem şi noi un ban, nu putem. De cinci zile încearcă să găsească buba ca să fie apă, dar nu o găsesc şi uite trece vacanţa, iar problema nu o mai rezolvă”, a precizat Constantin Pănescu.

Asociaţia Concesionarilor din Rânca vrea să-i convoace la şedinţă pe primarii din Baia de Fier şi Novaci. „Noi plătim impozite şi taxe, dar nu avem apă. Din toamnă am cerut să se dea apă la program, dar nu au fost de acord primăriile Novaci şi Baia de Fier. Am propus să se facă o traversare în conducta cealaltă, însă nu s-au înţeles nici aşa. Noi, asociaţia noastră, vrem să avem o şedinţă cu cele două primării pentru că atunci când e să facem şi noi bani nu se poate”, a declarat Pănescu.

SOLICITARE

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului cer primăriilor Baia de Fier şi Novaci să rezolve problema apei potabile. „Am fost personal sâmbătă la Rânca pentru că s-a pus problema să închidem temporar drumul şi am văzut că staţiunea e arhiplină. Nu se poate să vină turişti din diferite colţuri ale ţării şi să nu aibă apă. Primăriile Baia de Fier şi Novaci trebuie să gestioneze situaţia pentru ca turiştii să aibă toate serviciile publice asigurate”, a declarat subprefectul Sorin Arjoca.

LUCRĂRI

Autorităţile locale de la Novaci spun că se efectuează lucrări, însă nu pot estima data când va fi rezolvată problema. „La ora actuală se lucrează, încercăm să facem câteva manevre de vane. Vrem să oprim vanele pe anumite tronsoane pentru că sunt cabane care au apă continuu, iar acolo se pune problema raţionalizării consumului. Este greu să spunem că problema va fi rezolvată într-o zi, două, trei. Facem tot ce ne stă în putinţă”, a declarat Ion Manta, viceprimarul de la Novaci.         

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: