Călcați pe nervi, profesorii anunță proteste ample

Cadrele didactice care au pichetat timp de două zile sediul Guvernului s-au întors la catedre fără nicio soluție la revendicările lor. Sindicaliștii spun că au fost complet ignorați de guvernanţi, care nici măcar nu s-au sinchisit să poarte discuții cu ei. Constantin Huică, lider de sindicat al profesorilor din Gorj, spune că după Paști vor urma proteste mult mai ample.

Sindicalistul Constantin Huică a participat timp de două zile alături de alți cinci profesori din Gorj la pichetările din București. Nimeni din Guvern nu a ieșit în fața protestatarilor să poarte măcar discuții. Profesorii sunt hotărâți să pună tunurile pe guvernanți, imediat după vacanța de Paști. ”Nu au fost discuții cu reprezentanții guvernului, noi le-am înaintat o listă cu revendicările noastre. Cât timp am pichetat nu a venit nimeni să stea de vorbă cu noi, acesta este interesul pe care îl manifestă și actuala guvernare ca toate celelalte care s-au perindat la conducerea țării. Sigur, în perioada următoare, după sărbătorile de Paști, vom porni alte acțiuni revendicative, ne gândim la un marș în jurul Palatului Cotroceni, eventual și ulterior un miting de 10-20.000 de oameni”, a spus Constantin Huică, liderul Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj.

Vor la Iohannis
Profesorii spun că își doresc să ajungă la președintele Iohannis, ca ultimă speranță. ”Trebuie să se întâmple ceva și trebuie să ajungem la Iohannis, la președintele țării, pentru că ceilalți nu fac nimic, la urma urmei este guvernul lui, așa se laudă, așa și-a dorit de când a ieșit președinte. Și l-a pus, un guvern care în Gorj aduce nemulțumiri atât în rândul minerilor și energeticienilor cât și în rândul profesorilor. Noi avem salarii mai mici decât au fost înainte”, a spus Constantin Huică, liderul Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj. Profesorii vor salarii mai mari, decontarea transportului dar și o lege care să le permită să se pensioneze mai devreme cu trei ani față de limita de vârstă.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: