Căldură la şcolile şi grădiniţele din Târgu Jiu

Majoritatea unităţilor de învăţământ din Târgu Jiu a început de ieri să furnizeze agentul termic pentru încălzirea claselor. Unii directori susţin însă că nu este frig în clase, aşa că nu au dat drumul la căldură.

Viceprimarul Aurel Popescu spune că directorii de şcoli trebuie să ia măsurile corespunzătoare pentru ca elevii să nu sufere de frig. „Fiecare unitate de învăţământ a fost analizată din punctul de vedere al condiţiilor de temperatură, privind apa caldă şi încălzirea. Toate unităţile de învăţământ îndeplinesc condiţiile de furnizare a agentului termic. Pornirea agentului termic în şcoli rămâne la latitudinea fiecărui director, în funcţie de temperaturile de afară şi astfel încât orele să nu se desfăşoare în frig”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Directorii de şcoli spun că au dispus deja încălzirea claselor de teamă ca elevii să nu se îmbolnăvească. „Am văzut că în săliile de clase este foarte frig şi, ca atare, am dat drumul la căldură. Noi avem aproximativ 1300 de elevi, începând cu clasa pregătitoare şi până în clasa a VIII-a. Dintre aceştia, aproximativ jumătate sunt copii de clasele pregătitoare şi I-IV, copiii sunt mici, sensibili şi riscă să se îmbolnăvească în condiţiile în care nu pornim agentul termic”, a declarat Aurel Popescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu”.

Tot începând de ieri, s-a pornit agentul termic şi la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu”. Pentru o jumătate de oră au avut căldură în clase şi elevii Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu”. „Nu era foarte frig în sălile de clase, dar am vrut să vedem cum se simt copiii. În plus, pentru o jumătate de oră, am efectuat şi o probă a sistemului de încălzire. În condiţiile în care în zilele următoare se vor înregistra temperaturi scăzute vom da şi noi drumul la căldură definitiv. Avem 1015 elevi, dintre care jumătate sunt în clasele pregătitoare şi I-IV”, a declarat Violeta Dulubei, director al Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu”.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: