Călinoiu a blocat alegerile la PSD Târgu Cărbuneşti

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a blocat duminică procesul de alegeri pentru conducerea filialei Târgu Cărbuneşti, deşi peste 280 delegaţi veniseră să îşi aleagă liderul. Supărarea lui Călinoiu s-a produs atunci când favoritul lui la funcţia de preşedinte, Gheorghe Miloşescu, s-a retras din cursă cu 10 minute înainte de şedinţă, văzând că nu are susţinători în sală. Celălalt aspirant la şefia filialei, Iulian Călina, nu a mai fost lăsat să candideze, Călinoiu invocând proasta organizare.

Preşedintele în funcţie al PSD Târgu Cărbuneşti, Iulian Călina, nu a mai fost lăsat duminică să candideze pentru un nou mandat. Călina susţine că 280 de delegaţi au venit la conferinţa de alegeri, dar au fost trimişi acasă fără motiv. „Era vorba să fim doi candidaţi, eu şi Gheorghe Miloşescu, fostul director de la Petrol. Contracandidatul meu s-a retras din cursă cu 10 minute înainte, după ce şi-a evaluat probabil şansele şi a văzut că nu are sprijin. După aceea, domnul Călinoiu a decis să nu se mai ţină alegerile, că ar fi fost puţină lume în sală şi organizarea proastă. Din punctul meu vedere organizarea a fost impecabilă, iar în privinţa numărului de delegaţi, dacă la Jupâneşti s-au ţinut alegerile cu 70 de delegaţi, nu înţeleg de ce la Cărbuneşti sunt puţini 280. Dacă domnul Călinoiu nu mă mai doreşte la conducerea filialei, mai bine să spună public asta”, a spus Iulian Călina. Acesta nu înţelege atitudinea lui Ion Călinoiu, considerând că PSD a avut permanent rezultate bune la Târgu Cărbuneşti: „Toate alegerile de la locale au fost de peste 50%. Ce vrea, să luăm 100%- La prezidenţiale am luat 56,7%, am fost peste toate oraşele din Gorj, în afară de municipiu. Probabil o să se facă o discuţie la organizaţia judeţeană, să vedem ce se doreşte. Oricum, pe mine nu domnul Călinoiu m-a adus în PSD, eu sunt aici din 1994”.

Miloşescu: „Era normal să fiu retras”

Gheorghe Miloşescu, candidatul preferat de Călinoiu pentru conducerea PSD Târgu Cărbuneşti, a declarat ieri pentru Radio Infinit că era normal să nu se ţină alegerile, pentru că toţi delegaţii aveau recomandare să voteze cu Iulian Călina: „Era normal ca eu să fiu retras şi să nu mai candidez pentru postul de preşedinte. Toţi delegaţii erau aduşi să voteze cu domnul Călina, cu maşinile domnului Călina, de oamenii domnului Călina, iar delegaţii mei nu au fost primiţi. Cred că domnul Călinoiu a luat o soluţie bună, că a văzut că nu este concurenţă, că nu mai este decât un singur candidat, deşi trebuia să fie doi. Dumnealui a văzut că nu a fost al doilea candidat şi a analizat cauzele pentru care nu este. A văzut că e ceva necorespunzător şi a decis să nu se mai ţină alegerile. În organizaţie sunt 500 de membri, din care au venit doar 160 şi aceştia cu recomandarea să voteze cu domnul Călina”.

Cârciumaru: „Mi s-a spus că nu a fost organizare”

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a spus că nu ştie exact care sunt nemulţumirile celor de la Târgu Cărbuneşti: „Ştiu doar ce mi-a spus domnul Călinoiu duminică, şi anume că nu s-au mai ţinut alegerile din cauză că a fost organizarea proastă”.

AMÂNARE

PSD Gorj a amânat alegerile judeţene programate iniţial pentru data de 27 mai 2010. Motivul este acela că preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, este plecat din ţară. Alegerile vor avea loc pe 3 iunie.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: