Călinoiu, acuzat că a favorizat primăriile pesediste

Consiliul Judeţean Gorj a făcut vineri rectificare de buget, probabil ultima din acest an. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru plata arieratelor. Consilierii PDL îl acuză pe Ion Călinoiu de faptul că ar fi favorizat primăriile USL.

Consilierii judeţeni PDL s-au opus proiectului de hotărâre care a vizat repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor primăriilor. Gheorghe Grivei este convins că şi de această dată împărţirea banilor s-a făcut pe criterii politice, cele mai mari fonduri fiind alocate administraţiilor locale cu primari PSD sau PNL. “Am votat împotriva modului de repartizare al banilor şi în şedinţa de comisii. Am cerut specialiştilor Consiliului Judeţean să ne explice care sunt criteriile pe baza cărora s-au repartizat aceşti bani la rectificare. Specialiştii au spus că s-a repartizat 18% pentru fiecare localitate care a solicitat sume pentru plata arieratelor. Considerăm că şi de această dată împărţirea banilor s-a făcut pe criterii politice. Majoritatea celor care au primit sume la rectificare sunt primăriile din partea PSD sau PNL”, a declarat Gheorghe  Grivei, consilier judeţean PDL.

Grivei a exemplificat cazul Primăriei Runcu, care nu ar fi depus cererea în termen. La rândul său, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că nu a existat nici un fel de favorizare, fondurile fiind repartizate în funcţie de solicitările făcute de primari. “Prin această rectificare s-a asigurat plata salariilor persoanelor cu handicap şi a indemnizaţiilor acestora până la sfârşitul anului. De asemenea, am repartizat 17 milioane de lei pentru plata arieratelor, asta însemnând datorii mai vechi de 30, 60, 90 de zile ale primăriilor. Nu a existat nici un fel de favorizare. Primăria Runcu şi-a depus cererea, dar a trebuit să vină cu completări. A avut datorii foarte mari şi ca atare a fost inclusă la repartizare”, a precizat Ion Călinoiu. 

NEMULŢUMIRE

Deşi nu aveau arierate, foarte mulţi primari sperau să primească bani la rectificare. Printre aceştia s-a aflat şi Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti, care are nevoie de fonduri pentru investiţii. “Toţi aşteptăm să primim bani când pe toate posturile mass-media se anunţă că vine câte o rectificare. Ca de fiecare dată, după şedinţa de Consiliu Judeţean unele primării primesc fonduri, altele nu. Chiar dacă nu avem datorii, avem nevoie de bani pentru a putea accesa alte proiecte. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm mila Consiliului Judeţean”, a precizat primarul Rotaru.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: