Călinoiu anunţă deschiderea a zeci de şantiere noi

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, este convins că la  rectificarea bugetară din luna august vor fi suplimentate fondurile pentru continuarea lucrărilor aflate în derulare. Ba mai mult spune că, până la sfârşitul anului, la nivelul judeţului vor fi deschise aproximativ 40 de şantiere noi.

Primăriile au trimis Consiliului Judeţean situaţii cu sumele necesare pentru finalizarea lucrărilor aflate în curs de execuţie. Foarte multe administraţii locale au cerut suplimentări de fonduri şi pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare, şi pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap. Deşi nu a dat asigurări 

că rectificarea bugetară va fi una pozitivă, Ion Călinoiu spune că vor primi bani primăriile care au lucrări în derulare. „Nu a fost avansată nici o formă cu privire la rectificarea bugetară, dar sunt convins că pentru asigurarea finanţării obiectivelor aflate în derulare şi pentru cele programate la începutul anului vor fi suplimentate fondurile. Când vorbim de rectificarea bugetară trebuie să ne gândim la două aspecte: pentru secţiunea de funcţionare a bugetelor locale repartizarea sumelor de echilibrare atât la buget, cât şi la rectificări se face pe baza unei formule de către Ministerul Finanţelor; pentru programul naţional de dezvoltare locală solicitările primarilor sunt strict legate de terminarea unor obiective cu stadiu avansat în execuţia lucrărilor, precum şi de începerea unor noi obiectiv”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că, până la sfârşitul anului, la nivelul judeţului Gorj vor fi deschise aproximativ 40 de şantiere noi. „Avem programate şi sunt în curs de organizare a licitaţiei, pentru fiecare localitate în parte, proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii, fie că este vorba de drumuri, de alimentare cu apă sau canalizare. Vreo 39 de obiective noi vor fi începute în acest an”, a menţionat Călinoiu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: