Călinoiu: Ciurel poate fi schimbat din două motive

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat la o emisiune la un post local de televiziune că Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, „i-a deranjat pe cei care au fost în vârful trebii“ şi că directorul a avut parte de o „denigrare nejustă, irealistă“. El a mai spus că l-a întrebat pe Ciurel dacă preţul de vânzare e sub cel de producţie, în contractul cu sârbii. Călinoiu zice că preţul de vânzare e cu un leu mai mare decât cel de producţie. Asta contrazice ce spune CE Oltenia, care zice că vine cu un profit de 2 euro. Călinoiu a dezvăluit şi condiţiile în care se poate produce schimbarea lui Laurenţiu Ciurel.

Călinoiu spune că a vorbit cu directorul Ciurel şi despre controversatul contract de cărbune vândut la sârbi printr-o firmă din Constanţa. „L-am întrebat pe Laurenţiu: cum stai cu preţul de vânzare a cărbunelui, e sub preţul de producţie, e sub preţul de livrare? Nu, este, cu un leu mi se pare deasupra preţului de livrare în interior“, a explicat Călinoiu, neclar, ca de obicei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, care l-a susţinut pe Ciurel la CE Oltenia, a mai declarat la un post local de televiziune că acesta poate fi demis de la compania energetică în două situaţii: nu-şi face indicatorii sau încalcă legea. „El va fi schimbat în condiţiile în care nu va duce la îndeplinire contractul pe care s-a angajat, de realizare a unor indicatori de performanţă. Şi, Doamne fereşte, dacă se constată că a încălcat legea“, a spus Călinoiu.

Indicatorii de performanţă ai lui Ciurel sunt confidenţiali, dar se pare că pierderea uriaşă de anul trecut nu duce la demiterea acestuia. Cât despre respectarea legii, Laurenţiu Ciurel este urmărit penal de DNA, dar nici asta nu a fost o problemă.

Agonia a continuat şi Călinoiu a spus că la CEO nu e nimeni dat afară, cei trei mii de salariaţi pleacă fiindcă aşa vor ei. „Nu e pierderea de locuri de muncă, salariaţii hotărăsc dacă mai continuă sau pleacă. Oamenii pleacă de bunăvoie, nu sunt lăsaţi fără loc de muncă“, a spus Călinoiu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: