Călinoiu despre scandalul Laboratorul: E ac de cojocul fiecăruia!

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a vorbit ieri pentru prima dată despre scandalul de la Spitalul Judeţean, unde şeful laboratorului de analize susţine că se fac presiuni din partea managerului privat, pentru a demisiona. Presiunile vin în contextul în care managerul a anunţat că vrea să externalizeze şi să privatizeze laboratorul de analize, spre nemulţumirea salariaţilor, care au vorbit apoi despre cum este căpuşat laboratorul de firma care asigură managementul privat. Ion Călinoiu a purtat discuții cu ambele părți implicate în acest caz și a ajuns la concluzia că fiecare are o parte de vină și tratează problema cu subiectivism. Președintele Consiliului Județean a ținut să precizeze faptul că „e ac de cojocul fiecăruia”.

Ion Călinoiu se declară convins că lucrurile nu merg bine nici în ceea ce-l privește pe Aurelian Udriștoiu – medicul care conduce Laboratorul de Analize Medicale -  și nici în cazul Claudiei Manu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Președintele Consiliului Județean a ajuns la acesată concluzie pentru că și-a dat seama că ambii tratează cu subiectivism această problemă. „Trebuie să se facă ordine, iar acesată ordine constă în luarea măsurilor cu cei care nu respectă sarcinile care le au acolo unde își fac treaba, indiferent că este managerul spitalului sau șeful laboratorului. Aceste divergențe iau amploare în mod subiectiv pentru că care mai de care încearcă să-și înflorescă  punctul de vedere.  Cert e că ceva scârțâie și de o parte și de cealaltă. Sunt și probleme legate și de activitatea de laborator, sunt și probleme legate de atitudinea managerului. Eu nu știu de amenințări. Fiecare scoate ce-i convine lui în evidență”, a precizat președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, care ne-a întrebat dacă am priceput ceva din răspunsul pe care l-am redat cuvânt cu cuvânt. Maliţiozitatea lui Ion Călinoiu are drept cauză faptul că Pandurul a scris de câteva ori că răspunsurile lui Ion Călinoiu sunt de multe ori neinteligibile.

„Le-am spus să-şi vadă de treabă”

Președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, susține că a purtat discuții atât cu Aurelian Udriștoiu, dar și cu Claudia Manu, iar cei care greșesc trebuie să plătească. Ion Călinoiu aminetșet și de nereguli depistate la laborator și susține că, dacă se va ajunge la demiterea lui Aurelian Udriștoiu, acest lucru trebuie făcut în baza legii. „Eu le-am spus foarte clar, că am stat de vorbă și cu managerul și cu șeful laboratorului și le-am spus să-și vadă de treabă, pentru că e ac pentru cojocul fiecăruia. E bine că s-au decoperit niște lucruri legate de activitatea laboratorului. Demiterea se ia în condițiile legii. Dacă managerul ia acesată decizie împotriva legii va fi câștigat în instanță, dacă cel în cauză își depună demisia e un act de voință unilateral”, a mai spus Ion Călinoiu.

SCANDAL

Problemele la spital au început săptămâna trecută, când medicul Udriştoiu a semnalat faptul că se fac presiuni pentru a demisiona. Acesta a sesizat atât Parchetul local, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Ministerul Sănătăţii. Managerul Claudia Manu a negat presiunile, menţionând că a găsit nereguli grave la laborator, pe care le va da publicităţii atunci când va fi finalizat controlul.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: