Călinoiu face presiuni ca doi primari independenţi să treacă la PSD

Președintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat ieri că a cooptat în echipa USL cei doi primari învingători de la Baia de Fier și Glogova. Potrivit acestuia, luni ar fi avut discuții cu primarul independent susținut de PDL, Dumitru Turbăceanu, și acesta și-ar fi dat acceptul să intre în PSD. Călinoiu a menționat faptul că Turbăceanu nu poate rămâne în echipa unui partid care la ora actuală este în cădere liberă. Interesant este că nici Dumitru Turbăceanu de la Baia de Fier și nici Gheorghe Alpredi de la Glogova nu au confirmat aceste discuții.

Ion Călinoiu a declarat ieri că în urma unor discuții i-ar fi convins pe doi primari independenți ai Gorjului să treacă în tabăra USL. Este vorba de Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier și Gheorghe Alpredi de la Glogova. ”Nu vom colabora cu cei doi, ei intră în PSD, și cel de la Baia și cel de la Glogova. Cel de la Baia nu știu de cine era susținut, eu știu că am discutat ieri cu el și și-a dat acceptul. Era de așteptat, ce să facă cu PDL-ul care e în cădere liberă când acum e nevoie de susținerea localității de o formațiune politică care nu a dezmințit niciodată și acum e foarte întărită având în vedere votul politic”, a declarat Ion Călinoiu, președintele executiv al PSD Gorj.

Turbăceanu: ”Presiuni sunt, dar eu sunt independent”

Dumitru Turbăceanu nu recunoaște însă că ar fi purtat astfel de discuții cu Ion Călinoiu. Recunoaște că sunt presiuni dar vrea să rămână independent. ”Presiuni sunt din toate părțile dar deocamdată eu sunt independent. Acum e normal să mă caute toate partidele dar vreau să rămân cât se poate independent. Dacă nu o să am altă variantă o să trebuiască să înclin de partea unui partid pentru binele cetățenilor”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.

Alpredi: ”Nu am semnat nicio adeziune”

Nici primarul învingător de la Glogova, Gheorghe Alpredi, nu recunoaște că ar trece la PSD. Acesta a mărturisit că este tentat să facă politică dar vrea să respecte sloganul din campanie. ”Eu nu am semnat nicio adeziune deocamdată. Intențiile mele sunt multe, hotărârea este una singură. Mă tentează să fac și politică pentru că altfel nu candidam la primărie, dar vreau mai întâi să muncesc și apoi politică. Sloganul meu a fost ”Mai multă muncă și mai puțină politică” așa că voi respecta ce am promis”, a declarat Gheorghe Alpredi.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: