Călinoiu îi scrie lui Boagiu despre gropile de pe DN 66

Cam cu o lună înainte de revenirea sezonului rece, când este evident pentru orice şofer că şi la iarnă vom merge pe acelaşi drum oribil dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj s-a pus pe scris epistole către ministrul transporturilor, Anca Boagiu, în speranţa că şoseaua va fi măcar cârpită, dacă pentru reabilitare deja nu mai este timp.

Călinoiu îi scrie lui Boagiu în prag de iarnă, când mai mult de câteva cârpeli oricum nu mai este timp, despre reabilitarea şi modernizarea promisă de la cel mai înalt nivel urmând să se vorbească în 2012 cu şi mai mult patos electoral. Drumul nu este unul în administraţia Consiliului Judeţean, dar Călinoiu, ca reprezentant al administraţiei locale, este cel care încasează bobârnacele, el spunând acum că până şi afacerile au de suferit, zona fiind ocolită de şoferii care nu vor să îşi rişte viaţa şi maşinile pe dezastrul cu care ne-au pricopsit reprezentanţii firmei maghiare care trebuiau să reabiliteze drumul începând cu 2007. Porţiunea dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu are aceeaşi soartă tristă cu cea a tronsonului de dincolo de Carpaţi, pe acelaşi DN 66, după Petroşani spre Deva, unde s-a lucrat mai bine de 10 ani, iar treaba încă nu este gata. Că lucrurile ar fi putut sta altfel în Gorj o poate constata oricine circulă de la Rovinari spre Filiaşi, unde spaniolii care au modernizat şoseaua şi-au făcut treaba la timp şi extraordinar de bine în comparaţie cu situaţia drumului de la Rovinari la Bumbeşti Jiu.

Acum mai rămâne ca Boagiu să-i mai şi răspundă preşedintelui CJ Gorj, cel mai bun răspuns reprezentându-l un strat nou de asfalt care să fie turnat prin gropile ce vor distruge multe maşini şi nervi în iarna ce urmează. Ministrul Transporturilor a dovedit deja receptivitate pentru autorităţile judeţene, dar nu pentru cele din Gorj, ci pentru cele din Mehedinţi, unde toată administraţia locală are aceeaşi culoare politică, respectiv portocalie. Şefii din judeţul vecin au cerut în primăvară bani pentru reabilitarea drumului ce face legătura între Motru şi Drobeta Turnu Severin, pe o porţiune de câţiva kilometri, unde alunecările de teren făceau traficul extrem de periculos. Banii necesari au venit imediat, iar lucrările de reparaţii şi consolidări sunt în plină execuţie, la iarnă putându-se circula pe acolo fără probleme.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: