Călinoiu îl vrea pe Morega la pensie

Primarul PNL, Vasile Moşoiu, a comentat ieri dimineaţă demisia lui Dan Ilie Morega din fruntea UNPR Gorj. Moşoiu crede că plecarea acestuia era evidentă deoarece toţi cei care au venit în UNPR au venit din cauza unor promisiuni care nu au fost onorate. Mai mult, Moşoiu spune că cel mai probabil Morega se va retrage din politică sugerând că acesta se va întoarce la catedră. Cert este că foarte mulţi politicieni gorjeni nu-l mai văd pe Dan Ilie Morega făcând politică, însuşi preşedintele judeţului  Ion Călinoiu declarând că Morega sigur se va pensiona.

Vasile Moşoiu, primarul din Drăguţeşti a comentat ieri decizia lui Morega de a părăsi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), filiala Gorj. Moșoiu a făcut unele declaraţii în condiţiile în care a fost unul din primarii care a participat la întâlnirea organizată de UNPR cu ceva timp în urmă, întâlnire menită să atragă cât mai mulţi primari şi consilieri la partidul nou înfiinţat. Moşoiu se aştepta la o astfel de decizie. ”Eu am participat atunci la discuţiile cu UNPR şi ştiu că cei care au făcut acest pas l-au făcut în urma unor promisiuni. Un partid nu se înfiinţează de pe o zi pe alta. Promisiunile de acolo au fost o farsă. Mă așteptam să se întâmple lucrul acesta. Politica la noi în Gorj înseamnă trei partide, PNL, PDL şi PSD”, a declarat Vasile Moşoiu. Cert este că primarul din Drăguţeşti nu-l mai vede pe Morega în clasa politică din judeţ. ”Din punctul meu de vedere, nu va mai intra în politică. Este profesor universitar...”, a adăugat Moşoiu.

Să se lase de politică

Primarul Moşoiu nu este singurul care îl vede pe Morega făcut orice altceva numai politică nu. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi-a exprimat un punct de vedere marţi seara în emisiunea Provocare la Adevăr de la Gorj Tv. Călinoiu a spus că Morega nu va mai face politică şi că cel mai probabil se va pensiona. ”Domnul Morega ar fi bine să se lase de politică, nu are ce mai face în politică, are tot ce-i trebuie”, a declarat Ion Călinoiu. Pesedistul este un client al criticilor lui Morega, aşa cum a fost şi ieri în conferinţa de presă: „I-aş spune lui Călinoiu să se lase de politică şi Consiliul Judeţean pentru că în două mandate nu a creat nici un loc de muncă şi pentru că nu a creat alternative la minerit şi energie şi avea posibilităţi măcar în domeniul pregătirii lui profesionale. Măcar să fi făcut din Drăguţeşti şi Băleşti ferme extraordinare”.

Politicienii îl văd la PP sau PC

Prefectul judeţului, Liviu Andrei a fost singurul care a evitat să comenteze demisia lui Morega de la partidul lui Oprea. ”Fiecare om politic îşi alege calea, nu am ce să zic pentru că nu cunosc motivele care l-au determinat să ia această decizie, nu ştiu problemele care au fost la nivel de organizație”, a declarat Liviu Andrei, prefectul de Gorj.

Preşedintele PDL Gorj Ion Ruşeţ crede că deputatul nu are neapărat ceva de reproşat PDL-ului, lansează atacuri doar pentru a-şi crea o punte către alt partid, posibil spre cel al Poporului, condus de Dan Diaconescu.

Social-democratul Vasile Popeangă, deşi crede că fostul uneperist-şef nu va sta în afara politicii, nu ştie dacă Morega va ajunge la USL prin intermediul PC. ”Orice om politic care demisionează dintr-un partid are foarte multe variante. Eu am niște anticipații referitor la viitoarea mișcare, dar vreau să mă confirm”, spune Vasile Popeangă.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: