Călinoiu împarte banii primiţi de la guvern pentru drumuri

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus ieri că banii alocaţi de guvern pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale vor fi repartizaţi în perioada următoare. Consiliul Judeţean Gorj a primit săptămâna trecută, prin hotărâre de guvern, suma de 7.260.000 lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, banii se vor repartiza în funcţie de lungimea fiecărui drum şi nu în funcţie de starea lor.

Judeţul Gorj a primit în 19 august suma de 7.260.000 lei de la guvern pentru finanţarea drumurilor judeţene şi comunale. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus ieri că banii vor fi repartizaţi unităţilor administrativ teritoriale în funcţie de lungimea drumurilor din fiecare comună în parte. ”Vor fi repartizate sume pe fiecare unitate în parte, inclusiv la nivelul judeţului, în funcţie de lungimea kilometrică a fiecărei localităţi. Banii se vor repartiza în funcţie de lungime, fiecare drum are nevoie de întreţinere, acestea sunt cheltuieli, sunt sume cu precădere repartizate lucrărilor de întreţinere sau asigurare de cofinanţări pentru proiectele în derulare”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Autorităţile judeţene spun că nu vor face o repartiţie a banilor decât după ce se vor consulta cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor sau municipiilor şi că există la nivelul Consiliului Judeţean un studiu făcut cu starea de viabilitate a drumurilor. ”Repartizarea se va face potrivit procedurii de repartizare a sumelor prin hotărâre a Consiliului Judeţean cu o consultare a asociaţiilor municipiilor, oraşelor şi a primarilor. Noi avem un studiu făcut cu starea de viabilitate a drumurilor comunale şi judeţene şi fiecare lungime kilometrică pe fiecare localitate în parte de care se va ţine cont”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Drumul judeţean din Leleşti, jalnic

Unul din drumurile judeţene care arată jalnic în prezent şi pentru care primarul Marian Rotaru a făcut deseori intervenţii la Consiliul Judeţean se află în Leleşti. Lungimea drumului care tranzitează comuna este de 5,5 kilometri, spune primarul Rotaru. ”Aş vrea să se toarne un covor asfaltic pentru că acele plombări nu sunt de calitate pentru un drum judeţean. Un cetăţean care trece pe drum nu ştie că acel drum nu este al meu şi mă ia pe mine la întrebări, dacă ar fi în administrarea mea aş şti ce să fac dar aşa sunt la mâna lor. Are în jur de cinci kilometri, de la intrarea în Leleşti până la graniţa cu Runcu. Eu am rugat în sensul de a pune covor asfaltic pentru că dacă fac un calcul cu banii care s-au cheltuit în cei 12 ani de zile cu plombările cred că până acum s-ar fi putut pune covor asfaltic. Starea este ca şi pe celelalte drumuri judeţene, că nu s-a făcut mai bine la Leleşti şi mai prost la Runcu, toate drumurile judeţene sunt la fel”, a spus Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: