Călinoiu le-a luat primarilor din banii puţini

Un nou război a început, se pare, între preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi primarii din Gorj. În loc să primească bani la sfârşit de an aşa cum se aşteptau, primarii s-au trezit că rectificarea de buget din acest an le goleşte serios conturile. În ceea ce priveşte cota de 20% alocată din sumele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale pentru susţinerea programelor de dezvoltare rurală şi pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare cei mai mulţi bani au fost retraşi de la primăria Baia de Fier.

„Închid primăria şi plec acasă”, a fost reacţia primarului comunei Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, când a aflat că în urma modificării repartizării pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoare a fost retrasă mai mult de jumătate din suma ce a fost alocată la începutul anului, respectiv 243.000 de lei din totalul de 400.000 de lei. „Nu pot să cred aşa ceva, primăria are datorii de miliarde şi ni se ia mereu. Vă spun sincer că voi sista lucrările de canalizare şi introducere telescaun în zona montană Rânca, nu avem bani. O să închidem primăria şi plecăm acasă, e bătaie de joc, voi merge mâine şi voi depune un memoriu pentru că nu e posibil aşa ceva. În comuna sunt calamităţi şi ei îmi ia banii”, a declarat acesta după şedinţa de consiliul judeţean de ieri în care s-a stabilit ce sume vor fi retrase şi din contul căror primării.

Ion Călinoiu: „Va fi o supărare generală”

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat ieri după şedinţa în care consilierii au votat proiectul de hotărâre care prevede reducerea bugetelor alocate unităţilor administrativ-teritoriale că se aşteaptă să primească reproşuri din partea tuturor primarilor din judeţ. „Va fi o supărare generală, dar nu avem ce face, noi am redus după lege Ordonanţa de Guvern 18/2010 ne-a obligat să facem acest lucru. Sunt primării la care nu am retras niciun leu pentru că nu mai aveau cu ce trăi dacă o făceam”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: