Călinoiu nu-i lasă pe consilieri să-şi doneze indemnizaţia

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu-i face pe plac viceprimarului din Cărbuneşti Ion Fugaru. El spune că nu va propune consilierilor judeţeni să-şi doneze indemnizaţiile, aşa cum vrea Fugaru. Va reamintim că Ion Fugaru a anunţat public că-şi va dona salariu pe un an pentru redresarea economiei judeţului şi le-a transmis consilierilor judeţeni să-i urmeze exemplu, să renunţe la indemnizaţii. O parte din consilierii judeţeni s-au arătat indignaţi de propunerea lui Fugaru.

Viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, este de părere că majoritatea consilierilor judeţeni sunt plătiţi degeaba motiv pentru care ar face bine ca din bun simţ să-şi doneze indemnizaţia. El spune că va cere în scris preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu să propună acest lucru consilierilor judeţeni. „O să-i solicit personal, în scris, lui Ion Călinoiu să treacă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliul Judeţean Gorj propunerea mea. Acei consilieri judeţeni sunt acolo doar pentru a face afaceri, sunt plătiţi degeaba, banii daţi lor ar putea fi dirijaţi altfel pentru binele comunităţii“, a spus Ion Fugaru.

Consilierii îi răspund lui Fugaru

Părerile consilierilor judeţeni în ceea ce priveşte propunerea viceprimarului Fugaru sunt împărţite. Liberalul Dragoş Păsărin, spune că va renunţa la indemnizaţia de consilier judeţean doar în cazul în care vor face la fel toţi cei care ia decizii la masa rotundă. „Dacă e să se ia o decizie de donaţie eu sunt de acord, dar să se ia în mod unitar pentru că acte de donaţie pot să le fac oricând aşa cum şi domnul Fugaru poate să le facă“, a precizat acesta.

Democrat-liberalul, Gheorghe Grivei, s-a enervat şi el la culme când la urechi i-a ajuns propunerea viceprimarului Fugaru. „Nu trebuie să ne spună Fugaru ce să facem cu indemnizaţiile, eu unul am donat şi până acum această sumă de banii, la diferite familii doar că nu am vrut să ies în evidenţă, la fel ar putea face şi Fugaru”, spus acesta.

Social-democratul Andrei Maioreanu a fost extrem de revoltat de mesajul transmis de către viceprimarul Ion Fugaru tuturor consilierilor judeţeni. „Cine-i Fugaru- El nu face parte din Consiliul Judeţean. Proiectele de hotărâre sunt iniţiate de cei din Consiliul Judeţean, dacă ne va propune preşedintele Călinoiu acest lucru o să vă pot da un răspuns dacă voi dona sau nu, altfel, domnului Fugaru nu-i răspund. Dar ca să ştiţi indemnizaţia mea a fost donată anumitor gorjeni necăjiţi“, a spus acesta.

Fugaru e refuzat şi de Călinoiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu nu va da curs propunerii lui Ion Fugaru de a iniţia un proiect de hotărâre privind renunţarea la indemnizaţii de către consilierii judeţeni. „Nu am eu cum să le spun oamenilor să doneze indemnizaţiile, e dreptul fiecăruia nu pot să le impun eu ce să facă cu banii. Eu nu cred că cei care fac actele de generozitate nu au alte surse de venit. Orice hotărâre de consiliu în acest sens e ilegală, e nulă“, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: