Călinoiu nu-l ascultă pe Ponta

Liderii USL de la centru, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au trimis sarcini precise preşedinţilor de consilii judeţene care fac parte din USL, în sensul de a organiza referendumuri în rândul cetăţenilor pentru a vedea dacă sunt acord sau nu cu reorganizarea administrativ teritorială. Subprefectul Marcel Romanescu este de părere că nu este corect ceea ce încearcă să facă liderii USL de la centru. 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a primit indicaţii de la Victor Ponta să demareze procedura de organizare a unui referendum şi chiar i s-a sugerat întrebarea care să fie lansată gorjenilor. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că nu va face acest referendum până când Guvernul nu va lua vreo decizie în acest sens. „Referendumul îl facem în situaţia în care se stabileşte clar poziţia Guvernului şi a preşedinţiei de regionalizare. Acum sunt numai dezbateri, discuţii. În situaţia în care se anunţă pe ordinea de zi a Guvernului pentru a fi punctată documentaţia în Parlament ca să devină lege, fie prin asumarea răspunderii, fie ca lege distinctă. Ca să fim convinşi că trăim într-un stat democrat şi de drept trebuie să fim convinşi că şi legea trebuie să fie respectată. Probabil în urma costurilor pe care le vom face atunci, dacă va fi cazul să realizăm referendum, acestea vor fi infim de mici faţă de ceea ce înseamnă un impact a unui act normativ fără consultarea populaţiei”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

REFERENDUM

Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, spune că un referendum la nivel judeţean n-ar fi oportun. Pentru că normal este să fie întrebaţi toţi românii dacă vor reorganizare teritorială, nu numai cetăţenii din judeţele conduse de oamenii USL-ului. „Referendumul nu poate fi făcut, cel puţin din punctual meu de vedere, pe segmente şi aici mă refer la referendumul judeţean. Consider că întrebarea care ar fi trebuit adresată populaţiei trebuie să fie comună pentru toate judeţele României”,  a spus Romanescu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: