Călinoiu nu va mai face parte din echipa lui Ponta

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat la o emisiune la TV Sud că la viitorul congres al PSD din noiembrie organizaţia judeţeană îl va susţine pe Victor Ponta, dar el nu va mai face parte din echipa sa. Călinoiu nu vrea să mai candideze la funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. PSD îşi schimbă statutul în sensul în care ar vrea să ţină pesediştii cu problemele penale departe de funcţii. Călinoiu a dezvăluit însă planul PSD: unii se retrag înainte de a ajunge pe mâna procurorilor. „Dacă adoptăm măsuri de a face un pas înapoi să nu fii condamnat, să nu intri în vizorul celor care se ocupă de cercetare înseamnă că nu vom mai avea candidaţi cu probleme“, a spus acesta.

Reporter: În ce măsură afectează noul Statut al PSD planurile pentru 2016 de la Gorj?

Ion Călinoiu: Eu întotdeauna sunt optimist. Nu le va afecta. Noi avem de fiecare dată o resursă umană care a fost gândită în jurul social-democraţiei. La Gorj avem o problemă cu colegii primari care sunt declaraţi incompatibili fără să fie vinovaţi şi cred că se va clarifica acest lucru. 

Rep.: Spuneţi că acesta ar fi singurele probleme.

I.C.: În rest noi nu vedem că am avem probleme cu candidaturile din 2016.

Rep.: V-aţi hotărât ce faceţi în 2016? Sunt persoane şi din partidul dvs. care zic să vă hotărâţi.

I.C.: Sunt hotărât să-mi duc mandatul până la capăt. Pentru mine un termen foarte clar este când termin drumul de la Godineşti, pentru că trebuie şi-l termin anul acesta, când termin  policlinica. Vom anunţa atunci când ne vom organiza. La Gorj să-mi fie scuzată lipsa de modestie, noi o să ne menţinem trendul nostru.

Rep.: S-a speculat foarte mult despre o răcire a relaţiilor dintre dvs. şi vicepreşedintele Ciprian Florescu.

I.C.: Nu e vorba despre o răcire a relaţiilor, este vorba despre o discuţie pe care am avut-o în plan administrativ şi a fost una mai cu ecou, dar nu e nicio problemă. A fost o problemă, eu nu am fost de acord şi am fost mai radical în discuţia aceea, dar nu sunt probleme care să afecteze relaţia noastră.

Rep.: În noiembrie aveţi Congres, înţeleg de la dvs. că Victor Ponta ţinteşte funcţia de preşedinte în continuare. Dvs. intenţionaţi să faceţi parte în continuare din această echipă? Veţi mai intra în competiţia pentru funcţia de vicepreşedinte?

I.C.: Sincer vă spun că nu o să mai candidez ca vicepreşedinte. Sunt acum în postura să spun că e loc să fie şi o primenire prin vârstă a clasei politice.

Rep.: Ce ştiţi despre demisia lui Aurel Medinţu de la CE Oltenia?

I.C.: Sunt cel mai puţin avizat să comentez. Nu ştiu. Ştiu un singur lucru demisia este un act unilateral.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: