Călinoiu o ia pe arătură sau cum trimite „Pandurul” agricultura în derizoriu

Cititorii ziarului „Pandurul” au un nivel redus de cunoştinţe, susţine Compartimentul de comunicare al Consiliului Judeţean Gorj într-o „Precizare” trimisă vineri la redacţie. Nu este singura gafă pe care o fac subalternii lui Călinoiu în cele câteva rânduri pe care ni le-au adresat, cea mai simpatică fiind acuzaţia că aruncăm agricultura în derizoriu atunci când susţinem că şeful lor a luat-o pe arătură.

Nimic nu se compară cu precizările pe care, din când în când, Ion Călinoiu şi biroul de presă al Consiliului Judeţean Gorj le trimit redacţiei Pandurul. Cel mai recent, trimis vineri, îi bagă în seamă şi pe cititorii ziarului, nu numai pe jurnalişti, aşa că ni s-a părut de bun simţ să îl împărtăşim şi acestora.

Dai în mine, dai în fabrici şi uzine

Ne obişnuisem, ca ziarişti, ca atunci când „dăm ceva” despre o persoană publică, să fim acuzaţi că lovim instituţia pe care o conduce. Faptul că angajaţii Compartimentului comunicare al Consiliului Judeţean spun că prin afirmaţia „Călinoiu o ia pe arătură”, ziarul Pandurul nu face altceva decât să arunce agricultura în derizoriu este însă de-a dreptul măgulitor.

“Faptul că ziariştii de la „Pandurul” consideră că preşedintele Ion Călinoiu a exagerat şi „a luat-o pe arătură”, arată, pe de o parte, că sunt dispuşi să dea credit total, fără nici un semn de întrebare, patronilor trustului căruia îi aparţin, iar pe de altă parte, că trimit în derizoriu activitatea din agricultură care poate însemna, pentru populaţia Gorjului, în cazul în care complexurile energetice manageriate defectuos vor intra în colaps, o posibilă variantă de supravieţuire”,se arată în precizarea semnată Compartimentul comunicare.

Cititorii “Pandurul”, jigniţi de oamenii lui Călinoiu

Oricât de măgulitoarea părea faza cu Călinoiu pe arătură şi agricultura în derizoriu, finalul scrisoricii ne-a înfuriat. Mii de cititori ai ziarului nostru sunt consideraţi de “Compartimentul comunicare” al lui Ion Călinoiu ca având un nivel redus de cunoştinţe. “Pandurul se bazează pe lipsa de informare şi nivelul redus de cunoştinţe al cititorilor săi, cărora le serveşte în continuare informaţii greşite, intoxicându-i şi deturnându-le atenţia de la greutăţile reale ale vieţii”, se arată în epistolă.

Atenţionarea de după precizare

La câteva ore de la primirea „precizărilor”, purtătorul de cuvânt al lui Ion Călinoiu mai trimite un mail cu titlul „Atenţionare” şi cu mesajul că i-a cam luat gura pe dinainte. „Ultima frază se referă la cunoştinţele din domeniul administraţiei publice locale, evident!! “... lipsa de informare şi nivelul redus de cunoştinţe (din domeniul APL) al cititorilor săi...”, este cuprinsul integral al atenţionării de după precizare.

Şi pentru că scrisorile pe care le primim periodic de la Consiliul Judeţean poartă semnătura unui întreg compartiment şi nu a unei persoane, ne simţim şi noi datori să semnăm “Redacţia”.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: