Călinoiu şi consilierii judeţeni, pe cale de dispariţie

Ultimul mandat al lui Ion Călinoiu, în fruntea judeţului Gorj, ultimele mandate ale celor 33 de consilieri judeţeni. Primarii gorjeni, dar şi consilierii judeţeni şi-au spus părerea pe marginea modificărilor pe care le va aduce proiectul de reorganizare teritorială a ţării în opt regiuni. Cum era de aşteptat părerile acestora sunt împărţite.

Primarii trebuie să ia în calcul şi varianta reorganizării teritoriale a României în regiuni. Dacă acest lucru va fi dus la îndeplinire de către actuala putere, asta ar însemna desfiinţarea unor consilii judeţene, implicit funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean, în cazul judeţului Gorj, cel al lui Ion Călinoiu, dar şi funcţiile de consilieri judeţeni.

Primarii nu vor observa lipsa lui Călinoiu

Primarul comunei Bîlteni, Vasile Vlăduleanu, priveşte cu ochi buni reorganizarea administrativă în regiuni. Pentru el nu este nicio pagubă că dispare Consiliul Judeţean şi funcţia de preşedinte deoarece. “Am văzut în Italia, în urma unui schimb de experienţă cu o comună de acolo, cum se procedează. Proiectele pe care toate localităţile din comunitatea respectivă le făcea, mergeau la regiune şi le aprobau din prima fază. Nu se ţinea cont de culoarea politică sau cât de mare sau de mică e comuna. După părerea mea, faptul că se trece la regiune este un lucru mare şi bun. Vreau să vă spun că de opt ani de când sunt eu primar, faptul că am avut Consiliu Judeţean  la mine nu s-a cunoscut. Preşedintele împarte banii după culorile politice pe care le are fiecare“, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bîlteni.

Mai sunt şi primari care sunt prea preocupaţi de problemele din localităţile pe care le conduc decât să se gândească la soarta celor din Consiliului Judeţean Gorj. „Probabil că şi domnul Călinoiu o să candideze dacă va rămâne fără preşedinţia Consiliului Judeţean. Va fi un pic mai mult de alergat pentru noi, primarii, dar suntem obişnuiţi. Am alergat şi până acum”, a spus primarul din Samarineşti, Marian Ardeiu.

Alţi primari, cum este Dorin Hanu, şeful din Motru, îl vede pe Călinoiu în fruntea...regiunii. “Cine a zis că e ultimul mandat al domnului Călinoiu? Doar n-are de gând să cedeze?!… Dacă va câştiga la noua structură organizatorică? Dacă se va concretiza ceea ce vor guvernanţii să facă, atunci este ultimul mandat la Consiliul Judeţean Gorj, dar în noua structură poate să ocupe orice funcţie pentru că este foarte bine cotat în Oltenia. Eu îl văd un candidat puternic pentru noua structură”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

 „După părerea mea o nouă reorganizare administrativă va fi foarte rău pentru judeţul nostru. Va fi în defavoarea noastră, a judeţului Gorj. Cine are nevoie de un document trebuie să se ducă la Craiova, dacă acolo va fi capitala. Cine se va interesa dacă va fi doar un preşedinte de consiliu. Nu pot fi luate toate atribuţiile de către primării”

Gheorghe Milosteanu, consilier judeţean PSD Gorj

„Dacă se va desfiinţa Consiliul Judeţean noi avem soluţii pentru orice s-ar întâmpla. PSD şi USL sunt pregătite pentru orice bătălie politică”

Claudiu Teodorescu, consilier judeţean

 „Eu nu ţin mult la postul de consilier judeţean şi nu mă interesează foarte mult dacă mai e sau nu mai e, dar cred că România nu e pregătiră pentru o asemenea împărţire şi nu o văd nici oportună. Este un praf în ochi”

Gheorghe Orzan, consilier PNL.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: