Călinoiu şi Manţog negociază în biroul lui Videanu

S-au atacat cât au putut în campania electorală de la locale, şi-au spus vorbe grele, iar acum viaţa i-a obligat să stea la aceiaşi masă şi, mai mult, pentru binele celor care i-au votat mai mult sau mai puţin pe amândoi, să colaboreze în rezolvarea problemelor judeţului. Ion Călinoiu şi Ionel Manţog ar trebui să se vadă azi în biroul lui Adriean Videanu pentru a pune capăt unui scandal care a blocat un judeţ întreg de vreo zece zile, social-democraţii râvnind la posturile din minerit şi energie ca în vremea în care conduceau singuri judeţul.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, spune că discuţiile de azi de la Ministerul Economiei, cu Adriean Videanu şi Ionel Manţog, sunt esenţiale pentru viitoarea colaborare cu PDL la nivel de judeţ. Social-democraţii gorjeni îşi trimit din nou o delegaţie la Bucureşti pentru a negocia despre felul în care sunt împărţite posturile de conducere în minerit şi energie, după ce o întâlnire similară de miercuri a eşuat. Delegaţia PSD Gorj, formată din Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu şi Victor Ponta, s-a întâlnit atunci doar cu vicepremierul Dan Nica, nu şi cu Videanu. Călinoiu spune că la discuţii trebuia să fie prezent şi Manţog, însă consilierul personal al ministrului economiei spune că nimeni nu i-a comunicat nimic despre o astfel de întâlnire. În plus, Ionel Manţog afirmă că azi va merge la întâlnirea cu delegaţia PSD Gorj, deşi crede că lucrurile nu se vor rezolva în direcţia dorită de social-democraţi.

„Ce a fost de discutat s-a discutat ori la Gorj, între noi, delegaţiile celor două filiale, ori la Bucureşti, la nivel central, între şefii celor două partide. Nu am ştiut despre nicio întâlnire de miercuri la care trebuia să fiu prezent. M-aş fi dus dacă eram chemat, dar acum aflu despre ea. Voi fi la cea de vineri şi sper ca lucrurile să se clarifice măcar acum pentru că sunt probleme mult mai importante de rezolvat pentru aceste unităţi economice vitale economiei judeţului”, spune Manţog. Fostul preşedinte al PDL Gorj declară că împărţirea posturilor din minerit şi energie a fost stabilită la nivel central, fără ca în luarea deciziilor respective să fie implicate filialele judeţene ale celor două partide. Mai mult, Manţog afirmă că numirea directorilor generali actuali din minerit şi energie, implicit a sa, a fost făcută cu acceptul social-democraţilor de la nivel central, dar şi de la nivel de judeţ.

PSD Gorj – gata să rupă protocolul

Ion Călinoiu spune însă că PSD Gorj va merge până acolo încât nu va aplica protocolul de colaborare cu PDL la nivelul judeţului. Acesta afirmă că democrat-liberalii nu pot fi lăsaţi însă să îşi asume singuri responsabilitatea preluării acestor posturi de conducere întrucât el este preşedinte al Consiliului Judeţean şi are propriile responsabilităţi în faţa alegătorilor. Călinoiu declară că discuţii asemănătoare le-a avut şi cu reprezentanţii centrali ai PSD, cărora le-a solicitat să nu se mai implice în negocierile de la nivelul judeţului. Interesant este că reprezentanţii PSD nu au reuşit să îşi pună propriul om nici măcar în Valea Jiului, acolo unde au în subordine Compania Naţională a Huilei. Social-democraţii din Vale nu se ceartă cu cei de la PDL, ci ei între ei. Acolo neînţelegerile constau în faptul dacă directorul general să fie un pesedist din estul Văii Jiului sau din apus, chestiunea fiind una de viaţă şi de moarte pentru orgoliile celor implicaţi în tărăboiul de dincolo de Parâng.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: