Călinoiu strigă, DNA nu aude

Dacă Liviu Dragnea este vinovat, noi toţi suntem vinovaţi, a spus Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD, despre el şi colegii lui de partid, în legătură cu al doilea referendum privind demiterea lui Traian Băsescu. Evenimentul s-a lăsat cu un dosar penal în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 1 an cu suspendare în primă instanţă, ceea ce l-a făcut să demisioneze din guvern şi de la şefia partidului. Ponta i-a aprobat rapid demisia din guvern, dar la partid se întrunesc tot felul de comitete şi comiţii care îi cer lui Dragnea să rămână secretar general, că fără el nu se poate. De fapt, PSD se teme de scindarea pe care ar putea să o producă Dragnea.

Nu este primul zid pe care pesediştii îl fac în jurul unui coleg de partid cu dosar penal. Şova este atât de bine apărat de PSD, în complicitate cu Tăriceanu, care preferă să îşi rişte propria libertate. Nu pentru Şova, ci pentru Ponta, firele din dosarul Turceni - Rovinari ducând la actualul premier.

Călinoiu nu dă doi bani pe justiţie, argumentul lui pentru susţinerea lui Dragnea fiind că el îl consideră nevinovat. Judecătorii au spus altceva şi anume că Dragnea a coordonat fraudarea referendumului. La care Călinoiu spune că dacă Dragnea e vinovat, atunci ei toţi liderii PSD sunt vinovaţi. Şi aici cam are dreptate. Dragnea nu a jucat singur în acest meci antiBăsescu, a jucat alături de Ponta, Antonescu, Hellvig şi ceilalţi lideri ai USL. Şi nu doar că au transmis în teritoriu să fie băgate voturi în urne şi pentru morţi, şi pentru cei plecaţi de ani buni în străinătate, şi pentru invalizi ori bătrâni netransportabili. Liderii USL de atunci au făcut mult mai mult, au schimbat legi după bunul plac, au blocat Avocatul Poporului, au determinat demiterea procurorului Papici care a început anchetarea lui Dragnea.

De altfel, au fost 2.500 de dosare penale deschise cu privire la referendum, cele mai multe închise de parchetele locale şi judeţene cu NUP. Doar dosarul de la DNA a făcut ceva progrese, fiind însă şi multe disjunse. O anchetă completă şi complexă ar fi arătat însă că în fraudarea referendumului a avut aproape fiecare lider USL partea lui de contribuţie. Pe Călinoiu l-a luat gura pe dinainte şi s-a autodenunţat, dar DNA se face că nu-l aude.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: