Câlnic aspiră la titlul de „Cea mai frumoasă comună din Gorj”

„Luna curăţeniei” este în plină desfăşurare în comuna Câlnic. Atât autorităţile, cât şi cetăţenii sunt preocupaţi ca localitatea lor să fie nominalizată printre cele mai frumoase comune din Gorj. Pe lângă acţiunile de salubrizare şi igienizare, edilul local a dispus şi reamenajarea spaţiilor verzi din centrul comunei. În această vară, pergola de lemn din faţa primăriei va uimi prin trandafirii care deja au fost plantaţi. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, în aproximativ o săptămână, lucrările de înfrumuseţare a comunei vor fi finalizate.

Lucrările de salubrizare şi igienizare a comunei Câlnic au implicat atât elevii din localitate, cât şi personalul de la 416. Autorităţile locale au dispus inclusiv curăţirea şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre, precum şi acţiuni de prevenire a poluării apelor prin interzicerea depozitării  necontrolate  a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni. În paralel cu acest lucrări, se reamenajează şi spaţiile verzi. „Până la sfârşitul lunii vom termina lucrările de salubrizare şi igienizare a comunei. În momentul de faţă, se lucrează la curăţirea şanţurilor şi la strânsul gunoaielor de pe rigole. De asemenea, plantăm flori în spaţiile verzi. Am pus trandafiri care vor îmbrăca pergola de lemn din faţa primăriei, vom pune tui, vom planta panseluţe şi vom semăna gazon”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Localnicii scoşi la muncă

Reprezentanţii primăriei intenţionează ca în zilele următoare să meargă prin sate pentru a-i scoate la muncă pe toţi localnicii. Oamenii vor trebui să-şi cureţe şanţurile, rigolele şi podeţelor aferente proprietăţii; să depoziteze reziduurile menajere şi gunoaiele numai în locurile special amenajate; să întreţină şi curăţenia locuinţelor pe care le deţin în proprietate, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora; să cureţe faţadele locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii. „Din experienţa anilor trecuţi, oamenii ştiu că în această perioadă se face curăţenia de primăvară. Cu toate acestea, vom merge prin sate pentru a vedea dacă toţi localnicii şi-au curăţit şanţurile, am zugrăvit trunchiurile copacilor şi au depozitat deşeurile în locurile special amenajate. În această perioadă curăţenia este prioritară pentru noi, ca primărie, întrucât se apropie sărbătorile de Paşti şi, de ce nu, poate vom fi declarată cea mai frumoasă comună din Gorj”, a menţionat primarul Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: