Cămin de bătrâni pentru pensionari cu bani

Un nou cămin de bătrâni va fi gata la toamnă în Gorj. Pentru un loc în acest cămin beneficiarul trebuie să aibă o pensie de cel puţin 1.000 de lei.

Căminul de bătrâni va funcţiona în fosta şcoală generală din satul Corneşti, comuna Băleşti, clădirea fiind donată de către Primăria Băleşti. Căminul va avea toate dotările necesare după cum spune directorul centrului, Mihai Lucian, motiv pentru care potrivit acestuia bătrânii nu au de ce se plânge în ceea ce priveşte contribuţia lor lunară, respectiv 700 sau 800 de lei. „Vom fi îngăduitori şi vom accepta şi pensionari cu un venit lunar de 700 de lei, dar nu mai puţin, pentru că avem şi noi de plătit angajaţii, facturile la utilităţi şi trebuie să cumpărăm şi mâncare”, a spus  Mihai Lucian. Pensia bătrânilor va trebui să fie ceva mai mare decât contribuţia lor lunară. „Cel puţin 1.000 de lei trebuie să aibă pensia ca să-i rămână şi lui 200 de lei, aşa cum prevede legea. Nu este necesar să aibă pensie dacă familia acoperă cheltuielile”, a adăugat Mihai Lucian.

Construcţia centrului costă 80.000 de euro

Directorul centrului, Mihai Lucian, spune că este nevoie de 80.000 de euro pentru reabilitarea clădirii şi dotarea ei cu cele necesare bătrânilor. Bărbatului îi lipseşte jumătate din suma respectivă, motiv pentru care proiectul va putea fi dus la bun sfârşit doar dacă vor exista sponsori. „Am cheltuit până acum 40.000 de euro pe tocărie, refacerea exteriorului, şi o parte din materiale de construcţie. Tot ce e necesar pentru dotarea bucătăriei şi a băilor le-am primit de la sponsori, dar mai avem de făcut multe. Trebuie să achiziţionăm mobilierul să refacem clădirea în interior, să instalăm o centrală termică, într-un cuvânt suntem abia la jumătate de drum”, a spus acesta. Căminul va avea 27 de locuri. Bătrânii vor sta câte doi în cameră.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: