Căminul de bătrâni din Bumbeşti Jiu, blocat de primar

Chiar dacă zeci de vârstnici nu au loc în căminele de bătrâni din judeţ, primarul din Bumbeşti Jiu nu doreşte să transforme spitalul din localitate într-un astfel de centru. În prezent, la nivelul judeţului Gorj există trei unităţi care asigură îngrijirea şi asistenţa persoanelor cu handicap şi a vârstnicilor, însă acestea funcţionează la capacitate maximă.

Primarul din Bumbeşti Jiu nu vrea să transforme spitalul din localitate, desfiinţat în urmă cu ceva timp, în centru de bătrâni. Chiar dacă la nivelul celor trei centre din Novaci, Suseni şi Dobriţa, situaţia este destul de aglomerată, Bobaru spune că merge în continuare pe înfiinţarea unor centre de permanenţă în clădirea în care a funcţionat spitalul. La ora actuală spitalul este în conservare, personalul medico-sanitar fiind redistribuit la alte unităţi sanitare,iar personalul administrativ a fost concediat. Deşi Spitalul Orăşenesc a fost propus spre reorganizare, primarul din oraş nu a optat pentru transformarea acestuia în cămin de bătrâni. Spitalul nu poate fi desfiinţat decât la iniţiativa autorităţii publice locale, prin Hotărâre de Guvern. „Spitalul nu va fi transformat în cămin de bătrâni. Vom face activitate medicală acolo pentru că dorim să înfiinţăm centre de permanenţî acolo. Probabil în luna august vom adopta aceste hotărâri”, afirmă Constantin Bobaru.

ÎNGRĂMĂDEALĂ

La ora actuală pentru cele şapte locuri libere din centrele de la Suseni şi Dobriţa există 40 de solicitări. Cele două centre au o capacitate de peste 150 de locuri.  La Novaci toate cele 30 de locuri sunt ocupate. Aici asistenţa medicală este asigurată de patru asistente medicale.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: