Campania erectorală

Băsescu a ajuns din nou în arenă, acolo unde se simte cel mai bine. Deși teoretic n-are voie să se implice politic (îmi amintesc că biata bunicuță Iliescu era criticată pentru apropieri mult mai inocente de PDSR, când era președinte), președintele vede că dreapta românească e fărâmițată și tembelă, bună doar să-și dea în cap ei înseși, și coboară în ring, unde îi ia la caftit, invariabil, pe Ponta și pe ”pușcăriabilii” din PSD. De data asta, a avertizat-o pe ”cititoarea de prompter” Gabi Firea că s-ar putea ca soțul ei să nu se mai întoarcă acasă într-o zi.

Discuția am mai avut-o aici. Îi convine lui Traian Băsescu imaginea de jupân al justiției? Pare că da. În orice caz, nu îl deranjează să fie privit ca un mic dictator care împarte dreptatea, un Vlad Țepeș care pedepsește doar hoții de prin alte partide. Nu știm dacă îi convine în sensul că îi ajută situației lui imediate sau pur și simplu îi gâdilă orgoliul de căpitan de vas. Cert este că amenințările cu pușcăria venite de la Cotroceni nu-l ajută deloc la imagine pe cel acuzat că a pus piciorul pe gâtul judecătorilor și-al procurorilor.

Dar ce, ziceți că Ponta a profitat de declarațiile stupide ale lui Băsescu, dându-i o replică elegantă și plină de sarcasm care să-l pună la locul lui? N-ai să vezi. Are și Ponta procurorii lui, doar. Ce, el nu și-ar arăta dotările în văzul țării? Așa că a reacționat prompt: ”dintre noi doi, Băsescu va fi cel care va intra la închisoare.” Cum ar zice golanii pe internet, să le dea cineva o riglă domnilor ăstora, că asta e deja campanie erectorală. Cât despre statul de drept, separația puterilor în stat și alte mofturi de genul acesta, nu le mai căutați. Sunt tot mai mici, minuscule, nici nu se pot măsura cu rigla.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: