Când a început sfârşitul lui Ponta?

Premierul Victor Ponta este fugit de aproape o lună din România, pentru a scăpa de mâna lungă a DNA. Sunt deja mulţi pesedişti care se întreabă dacă se mai întoarce. Nici măcar socrul lui, Ilie Sârbu, nu ştie ce să le mai spună ziariştilor pe această temă. Liviu Dragnea pare resemnat şi aşteaptă veşti de la presă, semn că nu mai comunică prea mult cu premierul. Rovana Plumb şi Gabriel Oprea, cei care îl înlocuiesc pe Ponta la conducerea PSD respectiv a guvernului, îi transmit şi ei premierului fugit că va fi cu atât mai bine cu cât vine mai repede.

Ponta se ascunde în palatele preşedintelui turc Erdogan, sub pretextul unei banale operaţii de ligamente, care l-ar ţine ţintuit departe de ţară atâta timp. Pe Ponta nu-l mai crede nimeni, nici colegii lui de partid, care îl susţin din ce în ce mai anemic. Nimeni nu are chef să facă mitinguri de susţinere pentru premierul fugit, oricât de multe creşteri de salarii şi reduceri de taxe ar promite Ponta pe facebook sau prin intermediul unor miniştri fideli.

Când a început sfârşitul lui Ponta? În anii de liceu, când a rămas luni bune în Paris, dar a trecut miraculos anul şcolar? Se zice că atunci l-au agăţat „serviciile”. În filmul de prezentare al candidatului Ponta difuzat în campania prezidenţială de Digi 24, un fost coleg de liceu se întreba cum a luat acesta Bacalaureatul, pentru că nimeni nu-şi aminteşte să-l fi văzut la examen. A urmat apoi o facultate de drept, sub aripile ocrotitoare ale lui Adrian Năstase şi Rodica Stănoiu, apoi o promovare excepţională în Parchetul General, cu dispensă, după doar doi ani de stagiatură. A fost apoi cazul Panait, procurorul care lupta cu mafia petrolului păstorită de Năstase şi care s-a sinucis la puţin timp după ce a fost vizitat de colegul Ponta. Actualul premier era deja ofiţer acoperit SIE, cu încălcarea legii, iar ca procuror a albit mai multe dosare în care erau implicaţi ofiţeri acoperiţi. Ponta a fost adus apoi la PSD, unde a fost numit şef la tineret, iar cunoscătorii ştiau deja că Năstase l-a desemnat drept succesor. Naşii Oprea şi Maior l-au călăuzit pas cu pas. Profesional, a fost numit tot de Năstase şef al Corpului de Control. Ponta a fost trimis în Gorj să-l mazilească pe Mischie, pentru că Năstase voia să convingă Europa că luptă cu baronii corupţi. Cred că DNA ne va arăta curând că Mischie nu a fost nici la degetul mic al lui Ponta, un om clădit pe minciună, impostură, înşelătorie, aroganţă, lipsă de caracter. Când a început sfârşitul lui Ponta? Când şi-a sacrificat apropiaţii cu mâna lui Băsescu, pentru a-şi mări puterea? Când a semnat pactul de coabitare cu Băsescu, când negocia procurorii cu Udrea, când l-a trădat pe Antonescu? Ponta este putred de sus până jos. Sfârşitul lui a început atunci când a început să se ridice prin impostură şi chiar dacă a durat zeci de ani să îşi arate adevărata faţă, e bine că nu mai poate păcăli pe mulţi.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: