Când Einstein dă flegme-n ochi

Fiecare emisiune a lui Gâdea seamănă cu o misiune a trupelor speciale americane. Sau nu neapărat americane, dar dau referința asta pentru că pe americani și trupele lor i-am văzut și eu, în filme. În război nu există interdicții. Sigur, se vorbește despre fair play și alte chestii bărbătești pe care un vierme ca Gâdea oricum nu le poate deține, deci în războiul lui Gâdea, e clar: nu există limite. Noua cruciadă a Antenei 3 și-a propus să-l scoată normal la cap pe individul care l-a scuipat pe președinte la Constanța. Poate vă întrebați care e miza. Mesajul Antenei 3 e simplu: ”nu trebuie să fii nebun ca să-l scuipi pe președinte, ci dimpotrivă, doar nebunii nu l-ar scuipa, când l-ar vedea pe stradă.”

Când Antena 3 își propune să mintă (și își propune des), are suficientă experiență să mintă foarte credibil. Plătesc doctori, avocați, judecători, ingineri, nu contează, numiți voi orice specialist e nevoie și acela va fi contactat de Antena 3 și pus să mintă fără rușine în slujba manipulării și-a creionării cât mai credibile a lumii paralele imaginate de Gâdea și argații săi. Ieri, în direct, Gâdea a avut o misiune îngreunată chiar de numele subiectului, ca să nu mai vorbim de purtarea lui: e greu să-l scoți sănătos la cap pe un individ pe care îl cheamă Zglobiu și care, în minutul când imaginea se mută pe el (Gâdea era încă la prezentări) se uită la microfon cu niște ochi mari și-o privire fixă de parcă e cât pe-aci să muște din el. Zglobiu a bălmăjit fără sens cam un minut, fix ca un nebun. De legat. Simțind pericolul, Gâdea îi dă cuvântul surorii lui Zglobiu, pe nume, ați ghicit, Zglobia. Dar surpriză! Și sora lui Zglobiu e nebună! Stupoare în studio, directul se întrerupe după câteva minute. Invitată în platou, intervine avocata Zglobiilor. N-o să vă vină să credeți: e nebună și ea!

Simțind deja că-și pierde răbdarea, Gâdea sapă în mânecă după as și te pomenești cu el că-i zice avocatei: ”Am înțeles că testele au demonstrat nu doar că domnul Zglobiu nu are nici o problemă psihică, ci chiar are un IQ foarte ridicat”. Avocata confirmă cu glas zglobiu: ”Da, domnul Zglobiu are un coeficient de inteligență apropiat de limita maximă.” Având de ce să se agațe, Gâdea se mută din nou în camera Zglobiilor, unde Zglobiu îl așteaptă tot cu microfonul în mână și o privire pierdută în zare. În ochii scuipătorului nu se citește nimic altceva decât tulburare și angoasă, limbajul lui non-verbal ar alerta orice psihiatru, toată lumea normală la cap se aștepta s-o atace pur și simplu pe soră-sa cu microfonul, dintr-o clipă în alta. Cu toate aceste indicii în față, însă, limba lui Gâdea vine superb și decisiv: ”Domnule Zglobiu, arătați ca și când ați fi un om cu un IQ foarte ridicat”. Ce-i drept, printre fanii medii ai Antenei 3, nu e exclus ca Zglobiu să fie un mic Einstein.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: