Când va funcţiona noua schelă petrolieră de la Căpreni

O staţie de prelucrare a gazelor naturale va fi pusă în funcţiune în comuna gorjeană Căpreni. Este vorba de mutarea activităţii de la Turburea, acolo unde staţia se va închide până la finele acestui an. Până atunci ar urma să fie dată în folosinţă şi staţia de la Căpreni. „Nu trebuie să se supere cei de la Turburea, pentru că mai sunt salariaţi şi de la ei care lucrează la Căpreni”, a spus primarul Emil Cătănoiu.

Lucrările de amenajare a staţiei de prelucrare a gazelor naturale de la Căpreni au fost demarate de OMV Petrom încă din anul 2017. La această unitate vor lucra aproximativ 60 de persoane. „OMV, încă de anul trecut, a început o investiţie la nivelul comunei Căpreni, unde se înfiinţează staţia propriu-zisă şi se pare că aşa stau lucrurile. Pentru noi este binevenită. Înainte, petrolul era comasat la Turburea şi la Stoina, noi nu prea aveam mai nimic în comună. Acum, pe lângă ce mai avem, staţia TUCO şi celelalte parcuri, activitatea s-a îmbunătăţit, iar pentru salariaţii din Căpreni este bine”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

Primarul Ion Bîrcă de la Turburea spunea că OMV Petrom a decis mutarea activităţii la Căpreni din considerente economice, staţia fiind mai aproape de noul zăcământ descoperit în zonă. Noua staţie ar urma să fie pusă în funcţiune până la sfârşitul acestui an. „Nu trebuie să se supere cei de la Turburea, pentru că mai sunt salariaţi şi de la ei care mai lucrează pe teritoriul comunei Căpreni, în zona petrolieră. Staţia va fi pusă în funcţiune până la sfârşitul anului. Pe lângă staţia aceasta, mai este şi o conductă de la Hurezani până la Căpreni şi s-au oprit lucrările în vară din cauza descoperirii unui cimitir vechi de sute de ani pe raza localităţii noastre. Activitatea a încetat pentru o vreme şi sunt ceva întârzieri. Cred că până la sfârşitul anului se va realiza investiţia”, a explicat primarul Emil Cătănoiu.

Staţia va funcţiona în satul Cornetu al comunei Căpreni, lângă staţia de compresoare.

Vizualizări: 2,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: