Un sfert din personalul TESA a plecat de la Minprest

Salariul mic a făcut tot mai mulţi angajaţi de la Minprest să plece de la birou în producţie. Oamenii şi-au dat demisia pentru un loc de muncă la firma de cablaje sau la fermele de pui deschise în vară la Târgu Jiu.

În total, numai din birouri au plecat zece persoane de la Minprest. Aproape un sfert din angajaţii TESA. „Pleacă oameni şi din Minprest. Au plecat oameni din TESA în această vară. S-au făcut angajări masive la angajatorii care şi-au deschis unităţi de producţie în zona Târgu Jiului şi este vorba de cei de la Avicola, platforma de la Rostramo. Atrag foarte multă forţă de muncă acolo. Ne-au plecat zece persoane în această vară. Este un număr foarte mare pentru Minprest, pentru că nu avem un număr foarte mare de angajaţi în TESA. Suntem doar 45 de oameni în TESA. Sunt persoane care au fost crescute în Minprest, aveau experienţă şi acum este destul de greu”, a transmis directorul Minprest, Gabriel Giorgi.

Peste o mie de persoane lucrează, în prezent, la Minprest Rovinari. Aproape toţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. La acest sfârşit de an, directorul speră să le rămână bani pentru a motiva angajaţii şi cu o primă înainte de sărbătorile de iarnă. „Nu este vorba de salariu, ci de bugetul alocat. Noi mergem cu un tarif, salariile sunt minime. Nu este decât un spor de noapte, care este prevăzut de lege. Vedem dacă ne permitem să dăm o primă de sărbători, la sfârşitul anului, din cât facem noi acolo o mică rezervă pe parcursul anului. Asta ne dorim şi acum. Vrem să le dăm o mică primă angajaţilor înainte de Crăciun”, a mai explicat Giorgi.

Vizualizări: 4,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: