Căpşunarii sunt supăraţi, cireşarii fericiţi

„Sărbătoarea Căpșunelor” nu se va mai organiza în acest an la Polovragi. Este al doilea an consecutiv când acest eveniment nu are loc, pentru că producția nu s-a ridicat la așteptările producătorilor. În schimb, autoritățile locale din Turcinești au organizat „Festivalul Cireșului”, pentru că producția de anul acesta este una bună.

De la un an la altul, tradiția la Polovragi pare să fie dată uitării. Dacă Sărbătoarea Căpșunului era cunoscută la nivel național, anul acesta localnicii nu au cu ce să se mândrească. Din cauza vremii, producția a fost una foarte slabă și producătorii au decis pentru al doilea an consecutiv să nu mai organizeze evenimentul. „Sărbătoarea Căpșunului nu se mai organizează pentru că nu s-a mobilizat nimeni. Producătorii nu au mai vrut, pentru că recolta este slabă. Din cauza ploilor și a frigului, căpșunile nu s-au prea făcut. Cred că producția este cam 60% față de anul trecut. Oamenii sunt dezamăgiți. Ei la festival își expuneau marfa cea mai frumoasă, dar acum nu prea au. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă”, a declarat Ștefan Făsuescu, primar comuna Polovragi.

Festivalul cireșului, marcat cu fast la Turcinești

Dacă la Polovragi producătorii nu se pot lăuda cu nimic, nu același lucru se întâmplă la Turcinești, în patria cireșelor. Aici producția este una bună, iar autoritățile locale au organizat ieri Festivalul Cireșului. „Am organizat Festivalul cireșului în plantația de la Rugi. Vor fi foarte mulți oameni la cules, elevii de la școală vor susține un spectacol. Producția este bună. Chiar eu o să mă urc într-un cireș la cules”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul din comuna Turcinești.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: