Cârciumaru: Cetăţenii din Preajba vor avea apă de bună calitate

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, a declarat într-o emisiune tv că, până la sfârșitul acestui an, cetățenii din Preajba vor consuma aceeași apă ca locuitorii din oraș. Reacția primarului vine ca urmare a sesizării consilierului municipal Eduard Berca, cum că cetățenii din Preajba au la robinete apă infestată cu amoniu, o substanță extrem de periculoasă. Primarul Cârciumaru susține că, dacă era atât de periculoasă pentru cetăţeni, Direcția de Sănătate Publică le impunea să sisteze apa din zonă.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a spus în cadrul emisiunii tv că în prezent primăria face lucrări de introducere a unei conducte de apă care să-i lege pe cetățenii din Preajba de conducta principală a orașului. În acest fel și locuitorii din Preajba și cei din Târgu Jiu vor consuma aceeași apă. ”Lucrurile stau în felul următor în ceea ce privește calitatea apei la Preajba. La sesizarea cetățenilor, Direcția de Sănătate Publică Gorj a mers, a făcut analizele care trebuie și a trimis la operatorul Aparegio o adresă prin care le-a făcut cunoscut faptul că trebuie să ia măsuri pentru îmbunătățirea calității apei și propun un program, program pentru care noi am lucrat și lucrăm. Deja se lucrează de câteva luni de zile la introducerea unei conducte de apă care să facă legătura cu rețeaua din oraș și să alimenteze rețeaua din Preajba”, a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Edilul a vorbit și despre faptul că cele două stații de tratare, cea de la Polata și cea de la Preajba, vor intra într-un proces de modernizare. ”La ora actuală suntem cu conducta exact pe Podul de la Artego, o vom duce pe strada Ciocârlău mai departe, pe strada Aviatorilor și va cupla conducta respectivă care va alimenta Preajba cu apă din oraș, apă de bună calitate, urmând ca până la sfârșitul anului, stația de tratare a apei de la Polata pe programul ISPA să intre în programul de modernizare și începând cu anul 2016 să avem apă de foarte bună calitate. Dacă apa nu era chiar bună, bună, făceau adresă să sisteze”, a adăugat primarul Cârciumaru.

Presiune mare pentru Drăgoieni

Tot în cadrul emisiunii, primarul Cârciumaru a spus că, încă de marți, cetățenii din Drăgoieni au presiune mai mare la apă pentru că s-a pus în funcțiune stația de pompare de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”. ” De marți, cei din Drăgoieni nu vor mai avea probleme cu calitatea apei și cu presiunea, și mă refer aici la cei de la Pădurea Drăgoieni care cu ani în urmă au fost racordați la conducta din Preajba. De ieri funcționează stația de pompare pe care am realizat-o la Liceul Economic, stație care pompează apă de bună calitate din rețeaua orașului. Deci am rezolvat problema apei și privind seceta și calitatea pe zona Drăgoieni”, a spus primarul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: