Primarii gorjeni, chemaţi să vadă buncărele din Târgu Jiu

Primarii gorjeni au fost instruiți săptămâna aceasta asupra modalităților de gestionare a situațiilor de urgență de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj. Un număr de 30 de primari din Gorj au participat toată săptămâna la ședințe de instruire iar vineri, 19 iunie, vor fi testați de către reprezentanții ISU. Mai mulți primari au spus că astăzi vor merge să viziteze câteva buncăre special amenajate pentru salvarea cetățenilor în caz de cutremure sau alte calamități naturale.

Zeci de primari gorjeni au participat încă de la începutul săptămânii la mai multe ședințe de instruire cu privire la gestionarea situațiilor de urgență. Primarii au fost instruiți cum să gestioneze situațiile în caz de dezastre naturale urmând ca vineri să fie testați asupra celor acumulate. Astăzi însă mai mulți primari sunt chemați la Târgu Jiu pentru a vizita câteva buncăre pregătite în caz că municipiul va fi afectat de calamități naturale. ”Ne învață cum să facem față calamităților naturale, inundații, cutremure. Este o acțiune de prevenire care face parte dintr-un program național. De obicei o astfel de instruire are loc o dată pe an. Eu am participat în seria aceasta și vineri ni s-a spus că o să dăm și un test. Consider că astfel de instruiri sunt binevenite pentru orice om”, a spus primarul din Logrești, Ion Băluță.

55 de buncăre în Gorj

Primarul din Mușetești, Ion Ciobea, a vorbit despre vizita la buncărele din Târgu Jiu. ”Ni s-a spus că astăzi o să mergem să vizităm astfel de obiective, să vedem și noi interiorul, cum sunt amenajate. Știu că există un astfel de buncăr sub clădirea în care funcționează Societatea Națională a Lignitului Oltenia”, a spus Ion Ciobea, primarul din Mușetești. Este cunoscut faptul că în municipiul Târgu Jiu există circa 24 de adăposturi de protecție civilă, majoritatea situate la subsolul blocurilor. În tot județul există în jur de 55 de buncăre lăsate moștenire de comuniști. Unul dintre cele mai cunoscute scuturi pentru populația din Târgu Jiu în caz de cutremur sau conflict armat rămâne pasajul din zona Gării, care se și află pe lista buncărelor din Târgu Jiu. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au spus că primarii vor vizita azi anumite obiective din municipiul Târgu Jiu care au legătură cu protecția populației în caz de calamități. ”În cadrul acestor ședințe de instruire este aprobată o tematică ce include și vizite la diferite obiectie din orașul Târgu Jiu”, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.   

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: