Facilităţi pentru tinerii din Turceni care vor să ridice o locuinţă

Administraţia locală din Turceni oferă tinerilor din localitate terenuri pentru a putea ridica o locuinţă. Un prim lot a fost deja repartizat pentru tinerii care au depus solicitări în acest sens şi care au întrunit condiţiile minime pentru a beneficia de această facilitate. Tinerii vor putea cumpăra terenul, spune primarul Dumitru Gâlceavă.

Câteva zeci de loturi de teren a pus la bătaie administraţia locală din Turceni pentru tinerii care vor să construiască o locuinţă proprietate personală. Consiliul Local a organizat mai multe sesiuni pentru primirea dosarelor, ultima s-a încheiat în data de 15 iunie şi a fost organizată pentru nişte loturi din satul Murgeşti, ce aparţine oraşului Turceni, în punctul Hermeneanu. O  parte din solicitaţi au primit deja undă verde pentru a putea construi o casă, însă au fost situaţii în care au fost respinse dosarele pentru că solicitanţii nu întruneau condiţiile de eligibilitate. „Sunt solicitări şi avem vreo 12 persoane la care le vom da loturi de 400 metri pătraţi. Au fost şi solicitanţi care au fost descalificaţi pentru că nu întruneau condiţiile minime, depăşiseră vârsta de 35 de ani. În total avem în jur de 20 de terenuri disponibile. Dacă numărul de cereri este sub numărul de loturi atunci se va da un nou termen în Consiliul Local. Terenurile sunt din domeniul public în satele Stolojani şi Murgeşti. Pot să construiască în maximum doi ani după care, dacă vor, pot să-l cumpere”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Solicitanţii trebuie să aibă minimum 18 ani, iar la data cererii, precum şi la data rezolvării acesteia să nu deţină în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe, atât în localitatea în care solicită atribuirea în folosinţă a unui teren cât şi în alte localităţi. De această facilitatea, beneficiază, o singură dată, tinerii care la data depunerii cererii au vârstă de până la 35 de ani.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: