Cârciumaru, comparat cu Hitler după ce a lansat „românul pur”

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şi-a pus în cap liderii Alianţei Creştin-Liberale (ACL) de la Gorj în urma afirmaţiilor făcute despre Klaus Iohannis. Dan Vâlceanu, copreşedintele ACL Gorj, a anunţat deja că îl va reclama pe Cârciumaru la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Dan Vâlceanu, copreşedintele Alianţei Creştin Liberală de la Gorj, este hotărât să-l reclame pe primarul Florin Cârciumaru la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Vâlceanu spune că primarul a dat dovadă de intoleranţă când a făcut aceste afirmaţii. „Domnul Cârciumaru a spus cum îl vede dânsul,  asemenea afirmaţii din partea unui oficial, unui primar, unui reprezentant al statului român la nivel local sunt foarte grave. Voi face plângere la Consiliul pentru Discriminare, este foarte grav şi nu aştept să se autosesizeze nimeni, îi fac plângere la Consiliul pentru Discriminare”, a declarat Dan Vâlceanu la Interviurile Infinit FM.

Cârciumaru, Hitler de Târgu Jiu

Primarul Cârciumaru  este acuzat că a dat dovadă de xenofobie asemenea lui Hitler.”Este inadmisibil să vii să vorbeşti despre români puri, eu am mai auzit discursul ăsta la un singur om, la Hitler, care vorbea despre arieni, despre rasa pură şi domnul primar, după 70, 80 de ani, îşi aduce aminte de rasa pură, românul pur. Ce ar trebui să facem acum, să-l răstignim că nu e român pur, aşa ca domnul primar?”, a adăugat Dan Vâlceanu.

DECLARAŢIE

Florin Cârciumaru, primarul Municipiului Târgu Jiu, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că PNL a greşit când l-a desemnat pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, candidat la alegerile prezidenţiale pentru că acesta nu aparţine religiei ortodoxe şi nu este român pur.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: