Cârciumaru: De bunăvoie nu voi da înapoi

Preşedintele PSD Gorj, primarul Florin Cârciumaru, a declarat că vrea să candideze pentru primăria Târgu Jiu în 2016 şi pentru preşedinţia PSD Gorj în septembrie 2015. Cârciumaru mai spune că vor fi alegeri şi în organizaţiile judeţene şi cei care vor fi aleşi vor fi desemnaţi şi candidaţi la primăriile din judeţ. În urmă cu câteva luni, PSD vorbea de o schimbare în Statut care obliga membrii să aleagă între funcţia administrativă şi cea politică.

Reporter: Joi a fost şedinţa Comitetului Executiv la Bucureşti, iar astăzi la Gorj.

Florin Cârciumaru: Da, vineri avem programată o şedinţă a Comitetului Executiv. Pe ordinea de zi vineri e o problemă foarte importantă pe care o voi aborda. Fiecare dintre noi am ieşit cu declaraţii particulare, neţinând cont de unitatea echipei PSD. Să nu uităm că noi am constituit o forţă datorită unităţii şi nu aş vrea ca prin aceste declaraţii să deteriorăm unitatea organizaţiei. O să discutăm cu toţii şi ce trebuie făcut de acum încolo şi declaraţiile să aibă cât de cât un numitor comun.

Rep.: Odată cu discuţia de vineri se va decide şi strategia pentru alegerile 2016?

F.C.: Prin etapele care urmează în cadrul organizaţiei, în sensul că trecem la alegeri pe fiecare organizaţie, în primul rând urmărim să întărim organizaţiile prin aceste alegeri şi în intenţia noastră este ca preşedintele organizaţiei să fie practic ales cel pe care vom intenţiona să-l susţinem în alegerile din 2016. De asta spun că trebuie să tratăm cu mare seriozitate această perioadă a alegerilor. Echipa respectivă va merge în 2016 pentru funcţia de primar şi lista de consilieri.

Rep.: Candidaţi, nu mai candidaţi la primărie?

F.C.: În ceea ce mă priveşte pe mine am de dus la bun sfârşit un mandat încredinţat de cetăţeni şi în funcţie de rezultatele pe care le am mă voi hotărî dacă voi candida sau nu pentru un nou mandat, dar pot să spun că determinant va fi sondajul. Eu unul personal îmi doresc să mai candidez pentru încă un mandat şi nu intenţionez să merg mai departe pentru post de parlamentar. Opţiunea mea personală e să merg mai departe pentru un mandat, dar hotărârea se va face pe un sondaj.

Rep.: Veţi candida pentru funcţia de preşedinte la PSD Gorj

F.C.: Fără discuţie voi candida din nou pentru funcţia de preşedinte al PSD Gorj în echipă cu domnul Ion Călinoiu. Aş da dovadă de laşitate dacă nu m-aş implica să mai candidez.

Rep.: Vă aşteptaţi să se înscrie şi alţii în competiţie?

F.C.: E posibil să se înscrie şi pentru funcţia de preşedinte, preşedinte executiv, e posibil să apară modificări şi pentru funcţiile de vicepreşedinte. Eu unul de bunăvoie nu voi da înapoi. Merg înainte.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: