Cârciumaru: Nu trebuie să se ţină cont de rude la listele de consilieri

Părăsirea USL-ului de către unii lideri locali nu va afecta funcţionarea alianţei. Florin Cârciumaru, preşedintele Partidului Social Democrat Gorj spune că nimeni nu este de neînlocuit, iar construcţia politică nu se poate împiedica de capricii unor activişti de partid. Mai mult, Cârciumaru spune că lista de consilier este foarte importantă şi se sugerează colegilor să uite de prieteni şi rude atunci când o alcătuiesc.

“Nimeni nu este de neînlocuit. Alianţa USL va funcţiona şi fără mine şi fără alţi lideri din PNL şi PC. Oricare dintre noi suntem o valoare pe plan local sau judeţean, însă nu putem fiecare să punem condiţii pentru funcţionarea USL-ului. Chiar şi dacă pleacă preşedinţi de la nivel judeţean, alianţa rămâne tot o speranţă a românilor şi nu se poate împiedica de mofturile unora sau altora”, a declarat Florin Cârciumaru. Şefii USL-ului nu exclud posibilitatea de a mai exista cazuri în care liderii locali să-şi părăsească partidele. “Este posibil să mai fie şi alte plecări din USL pentru că unii activişti de partid nu au înţeles că a fi activist de partid nu trebuie să pui interesul personal pe primul loc, ci interesul partidului, iar mai departe interesul funcţionării administraţiei publice dintr-o comunitate. Nu este nimic de pierdut în ceea ce priveşte valoarea alianţei prin plecarea lui X sau a lui Y. Sunt foarte mulţi cetăţeni care vor să se înscrie fie în PSD, fie în PNL”, a precizat Cârciumaru.

Preşedintele PSD Gorj le recomandă liderilor ca pe listele de consilieri să fie trecuţi numai persoane cu credibilitate. “Pe listele de consilieri trebuie trecuţi oameni cu credibilitate, persoane care pot să realizeze ceva pentru comunitatea ce o reprezintă. Nu trebuie să se ţină cont de gradul de rudenie şi de prieteni în momentul în care se întocmesc listele”, a declarat Florin Cârciumaru.   

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: