Cârciumaru şi Călinoiu, slab cotaţi în sondajul lui Morega

Florin Cârciumaru şi-a pierdut aproximativ jumătate din electoratul din Târgu Jiu, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice. Nu acelaşi lucru se poate spune despre PSD, care se menţine în topul preferinţelor gorjenilor, în ciuda faptului că oamenii se plâng din cauza scăderii nivelului de trai. Dacă duminică ar alegeri pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu ar obţine circa 35% din voturi.

Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj a dat publicităţii rezultatele sondajului efectuat, în perioada 14-27 noiembrie. Peste 1000 de persoane atât din mediul rural, cât şi din mediul urban, au fost intervievaţi pe baza unui chestionar standard. Sondajul a vizat activitatea aleşilor locali şi a guvernanţilor. Dacă duminică ar fi alegeri pentru Primăria Târgu Jiu, doar 44,3% dintre persoanele cu drept de vot l-ar mai vota pe Florin Cârciumaru; 19,5% l-ar vota pe Marcel Romanescu; 7,6% pe Gigi Pecingină; 7,2% pe Dorin Taşcău; 6,1% l-ar vota pe actualul viceprimar Aurel Popescu; 4,4% pe viceprimăriţa Iulia Vână; 2,6% pe Matei Nădrag, 3,4% pe un alt candidat, iar restul au răspuns cu „Nu ştiu”.

Şi Ion Călinoiu a scăzut în sondaje pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, rezultatele sondajului fiind următoarele: 31,1% dintre gorjeni l-ar vota tot pe Ion Călinoiu; 21,6% pe Dan Ilie Morega; 13,6% pe Toni Mihail Greblă; 11,4% pe Marcel Romanescu; 10,3% pe Dan Vâlceanu şi 5,2% pe Dian Popescu. Deşi 72,2% dintre cei intervievaţi recunosc că o duc mai greu în guvernarea USL, decât în guvernarea PDL, când vine vorba de alegeri majoritatea ar vota tot PSD. Sondajul realizat de Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj indică următoarele rezultate pentru alegerile europarlamentare: 38,9% PSD; 14,3% PDL; 13,1% PNL; 6,2% PP-DD; 4,6% PRM; 1,9% Mişcarea Populară; 1,7% PC; 1,5% UNPR; 1,3% PNŢCD; 1% Forţa Civică; 0,9% UDMR; 0,5% Noua Republică, iar restul alte formaţiuni politice.

INTENŢIE

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, spune că anul viitor va dispune organizarea unui nou sondaj în care îi va include pe cei mai tineri dintre şefii judeţului. „Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, este aproape inexistent în sondaje pentru că Ion Călinoiu îl ţine în umbră. La anul vom face un alt sondaj de opinie publică şi sunt convins că prefectul Claudiu Teodorescu va sta foarte bine pentru că nu este implicat în scandaluri. În plus, cred că va face o echipă bună cu Ciprian Florescu şi cu Iulia Vână”, a declarat Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: