Cârciumaru, tras pe linia moartă înainte de alegeri. Primar: A venit și rândul nostru

Lista de candidați pentru alegerile parlamentare a băgat „zâzanie” între social-democrați. Ședința în care s-au stabilit câteva nume ce se vor afla în rândul candidaților PSD pentru scrutinul din decembrie nu a fost deloc lipsită de nervi și discuții aprinse. Surpriza a fost Cristinel Rujan, susținut de primarii PSD să deschidă lista de candidați pentru Senat în locul actualului parlamentar Florin Cârciumaru. Pentru lista de la Camera Deputaților, nu au fost loc de surprize. Tot Mihai Weber ar putea fi primul. Lucrurile vor fi bătute în cuie de conducerea centrală a partidului.

În sânul PSD Gorj, s-ar putea relua istoria. În urmă cu patru ani, Ion Călinoiu era dat la o parte după ce inițial primise girul conducerii județene. Lista s-a întors de la București cu Ion Călinoiu pe un loc fără un strop de speranță, așa că acesta și-a încercat norocul pe cont propriu, la Camera Deputaților, și a eșuat lamentabil.

Social-democrații s-au reunit acum să stabilească lista de candidații pentru alegerile din decembrie. Singurul lucru cert e că tot deputatul Mihai Weber va fi cap de afiș la Camera Deputaților, dar marea bătălie se dă acum pentru cine va candida la Senat.

Senatorul Florin Cârciumaru pare că se dorește a fi tras pe linia moartă pentru că, spun surse din partid, primarii ar fi cerut să fie în locul său Cristinel Rujan, fost prefect și membru de puțină vreme în PSD. Edilii din PSD susțin că vor întinerirea candidaților.

Primarul ales la Motru, Cosmin Morega, a confirmat că au fost discuții aprinse, dar lista încă nu a fost definitivată și niciun actual primar nu și-a dorit să fie printre candidați. Ea va fi stabilită clar la București. “Discuții au existat, vor mai exista. Sunt undeva la 8 - 9 candidaturi la Camera Deputaților și 4 la Senat, nu ar fi mulțumit acea listă toți doritorii. Sunt oameni care trec mai greu peste aceste supărări că nu au fost nominalizați pe locurile cele mai eligibile. Cel puțin trei mandate la Camera Deputaților cred că putem lua dacă vom munci și va rămâne echipa unită. Mi-aș fi dorit chiar și un primar pe listă. Nu și-a depus niciun primar candidatura. Domnul Câmpeanu, de la Runcu, a spus că nu dorește să candideze la Deputați și dorește să ducă mandatul de primar până la sfârșit mai ales că a primit un vot aproape maxim de încredere”, a spus Morega, la Impact TV.

Pe locul al doilea la Camera Deputaților se află Claudiu Manta. „Claudiu Manta este colegul nostru mai tânăr, care a avut probleme politice tot timpul. Fie că tata a fost la alt partid, alt neam la alt partid, dar a rămas tot timpul alături de PSD. Până la urmă, a venit și rândul nostru. Am vorbit cu toții de întinerirea clasei politice. De o candidatură a domnul Cârciumaru încă nu s-a discutat, nu știm”, a adăugat Cosmin Morega.

Pe Cristinel Rujan, fost prefect, l-au dorit toți primarii din PSD. “Perioada scurtă pe care a avut-o în funcția de prefect a fost o perioadă bună și pentru dumnealui, și pentru PSD. Discuțiile purtate cu domnul Rujan pe mine m-au convins și m-au făcut să cred că ar putea să ne reprezinte din această postură. Este cel mai potrivit pentru locul I la Senat. Nu cred că am făcut o propunere care să nu fie pe placul majorității. Au fost discuții, un fel de vot și majoritatea au fost de acord cu propunerea făcută de noi, din Valea Motrului. L-am nominalizat pe domnul Weber să ducă această propunere la București, să fie analizată și de conducerea centrală”, a mai spus primarul ales la Motru. 

Deputatul Weber a fost mandatat de colegii săi să meargă cu lista de propuneri la București, unde vor fi stabiliți cei care vor fi pe locuri eligibile.

Vizualizări: 5,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: