Cârciumaru – naş de Dragobete la zeci de cupluri de pensionari

Sărbătoarea românească a dragostei îl aduce pe edilul din Târgu Jiu în postura de a fi din nou naş onorific pentru zeci de cupluri de pensionari din municipiu care anul acesta împlinesc o jumătate de secol de existenţă împreună. Florin Cârciumaru are o zi foarte aglomerată, în special după prânz încolo, când aproape 70 de cupluri îl aşteaptă la biserica de pe Calea Eroilor pentru a le cununa de ziua Dragobetelui. Noi jurăminte de dragoste, poze de grup la biserică şi în parc, o eventuală deplasare la Coloana fără Sfârşit a lui Brâncuşi, sunt doar câteva din reperele Naşului şi a mulţilor săi fini pentru această după amiază.

Îndrăgostiţii care au vârste mult mai mici decât cele ale aniversaţilor au şi ei programul aglomerat după amiază, dacă vor gusta programul pus la punct de autorităţile locale în Parcul Central. Nimeni nu mai spune azi „DA” în faţa ofiţerului stării civile, dar la opera lui Brâncuşi se va juca din nou periniţa, în cadrul unui program intitulat „De Dragobete la gorjeni”. Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din municipiu, consideră că trebuie să-i acordăm importanţa cuvenită aceste sărbători, care a început să fie estompată de Valentine’s Day: „Ţinem la păstrarea obiceiurilor şi la tradiţie, pentru că sărbătoarea românească a îndrăgostiţilor este mai frumoasă şi mai spectaculoasă decât cea americană”.

La orele 16.00, două formaţii din judeţ vor prezenta obiceiuri tradiţionale prilejuite de Dragobete şi de  ieşitul tinerelor fete în lume, la hora satului. Este vorba de Ansamblul de datini şi obiceiuri „Roua” din Cloşani, condus de Carmen Sarcină şi de ansamblul de Datini şi Obiceiuri „Tisa” din Tismana, sub îndrumarea Mariei Corlan. Alaiul obiceiurilor tradiţionale va fi urmat de un concert de muzică populară, în interpretarea orchestrei Ansamblului „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Concertul programat să dureze două ore se va termina cu o invitaţie adresată spectatorilor de a juca periniţa, dansul nostru erotic tradiţional. Seara se va încheia cu un concert de muzică uşoară şi folk „Si totuşi există iubire”, la care îşi vor da concursul grupuri muzicale şi solişti locali. Bacio şi Karina Schnider sunt artiştii de top de la nivel local care au menirea să îi ţină pe îndrăgostiţi cât mai mult în Parcul Central, ei fiind cei care vor încheia o seară pe care mulţi adolescenţi s-ar putea să şi-o amintească drept cea a primului sărut din viaţa lor.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: