Cardoso: „Mă simt la Târgu Jiu ca şi cum aş fi acasă!

Brazilianul Alexandre Cardoso e tentat să rămână la Târgu Jiu pentru că s-a acomodat foarte bine aici şi are deja mulţi prieteni. Revenit recent din vacanţa de vară, mai devreme decât ceilalţi colegi, Cardoso se antrenează în aceste zile singur la Târgu Jiu şi aşteaptă colegii care se vor reuni săptămâna viitoare. El a revenit în România fără frumoasa sa soţie Eloisa care i se va alătura însă după începerea campionatului.

Brazilianul a plecat în vacanţă supărat de retrogradarea echipei din Târgu Jiu în liga a II-a şi a revenit mai repede decât colegii pentru că fusese în tratative să plece la Universitatea Craiova, el refuzând această ofertă.

Vacanţă scurtă şi fără bucurii

Cardoso a mărturisit că nu a avut parte de o vacanţă propriu-zisă, în care să se bucure şi să se relaxeze înaintea începerii noului sezon. „A fost o vacanţă mai scurtă pentru mine, foarte scurtă şi fără bucurie. Pentru că echipa a retrogradat şi nu aveam de ce să mă bucur”, a mărturisit brazilianul la revenirea la Târgu Jiu, explicând că cei de acasă l-au întrebat de ce a retrogradat echipa şi acest aspect nu a fost deloc plăcut pentru el: „Am fost acasă în Brazilia şi acolo toată lumea e curioasă şi te întreabă cum a fost campionatul, ce a făcut echipa şi de ce a retrogradat. Şi nu e confortabil pentru tine să vorbeşti despre aceste lucruri, nu te simţi bine să spui că ai retrogradat”. Cardoso a mai avut o scăpare dând speranţe şi celor de acasă că totuşi Pandurii ar putea juca tot în Liga I: „Când eu am plecat în vacanţă mai era o speranţă pentru noi, să mai jucăm în Liga I şi le-am spus şi celor din familie că e posibil să nu jucăm în Liga a II-a. Dar n-a fost aşa din păcate”.

Familia lui se teme de avioane

Familia lui Cardoso e foarte numeroasă, mai are opt fraţi şi a avut timp să îi viziteze. „Mi-am văzut toate rudele, sunt sănătoşi şi asta e bine. Mi-am vizitat toţi fraţii şi am văzut nepoţii, cel mai mic are doar şapte luni. Dar m-am bucurat că sunt toţi sănătoşi şi de revederea aceasta pentru că ne vedem foarte rar”, a spus Cardoso care a stat acasă mai puţin de 20 de zile şi şi-a vizitat prietenii dar a trebuit să revină în România.  Pe viitor Cardoso vrea să îşi aducă şi soţia în România, Eloisa făcând deja progrese la limba română: „Eloisa trebuie să vină să stea cu mine, e normal. Şi-a făcut şi ea prieteni aici, mai ştie puţin şi limba română şi îi place. E prietenă bună cu soţia lui Chibulcutean şi acum vrea să înveţe mai bine limba”. Deşi i-ar place să se stabilească definitiv în România, Cardoso recunoaşte că ar fi foarte greu pentru că are o familie numeroasă acasă şi nu poate merge prea des să îi vadă: „E greu să venim aici definitiv pentru că am familie mare în Brazilia. Să vedem ce va mai fi pe viitor, e greu să spun dacă s-ar putea. Familia ar vrea să vină să mă vadă aici, mama şi tata chiar mi-au spus că ar veni să mă vadă dar le e frică de avion şi de drumul care e foarte lung. Faci în jur de 15-16 ore numai în avion plus conexiunile care se fac între avioane”. Cardoso a făcut mai bine de 24 de ore până să ajungă în România el având o escală la Londra pentru că nu a mai găsit bilete pentru avionul care avea escală la Roma şi care ar fi ajuns mai repede în ţară.

Târgu Jiul e a doua casă

Cardoso a mărturisit că îi e foarte greu să plece de la Târgu Jiu pentru că s-a acomodat foarte bine aici. „Pentru mine nu e greu aici, mă simt la Târgu Jiu ca şi cum aş fi acasă! Nu e greu să stau aici, asta e viaţa pe care am ales-o şi trebuie să mă obişnuiesc cu ea”, a precizat brazilianul care are deja mulţi prieteni în zonă şi s-a acomodat perfect printre olteni: „Eu m-am obişnuit deja cu oamenii de aici, m-am acomodat foarte bine. E greu pentru un străin să se acomodeze dar mie nu mi-a fost greu la Târgu Jiu pentru că acum cunosc limba, cunosc şi oamenii de aici şi mi-ar fi foarte greu să mai plec de aici. Mi-am făcut mulţi prieteni la Târgu Jiu şi la echipă, dar şi oameni din oraş şi de aceea cred că mi-e greu să mă despart de ei. Dacă aş pleca din Târgu Jiu sau din România, ar fi la fel cum mi-a fost atunci când am plecat din Brazilia. Am plecat din ţara mea pentru un motiv foarte întemeiat şi aşa gândesc şi acum, când mă simt ca acasă la Târgu Jiu, că dacă plec de aici trebuie să am un motiv foarte bun”.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: