Cardoso nu are somn pentru că Pandurii a retrogradat

Alexandre Cardoso nu s-a putut bucura de golul său şi nici de victoria echipei în meciul de final al acestui sezon.  Eroul fără glorie al meciului de la Alba Iulia a spus că nu avea de ce să se bucure dacă echipa a retrogradat. Cu toate că nu e român, Cardoso a fost cel mai afectat de această retrogradare a echipei Pandurii spunând că la el acasă fotbalul e ca o religie, iar a retrograda din prima ligă înseamnă că nu îţi respecţi religia. Brazilianul va pleca azi spre casă dar spune că nu va avea somn până când nu va afla dacă Pandurii mai poate rămâne în Liga I măcar pe criteriul administrativ.

La fel ca şi alţi colegi de echipă, şi fundaşul Cardoso a abordat meciul cu Unirea Alba Iulia cu speranţa că se va reuşi salvarea de la retrogradare. Din păcate de această dată salvarea nu mai depindea doar de victoria lor ci şi de alte rezultate indirecte. Şi aşa cum s-a şi întâmplat, chiar dacă au reuşit victoria, Pandurii nu şi-au putut păstra locul din Liga I.

Ultimele speranţe ale lui Cardoso se leagă acum de nelicenţierea unui club, soluţie despre care însă se vorbeşte tot mai puţin.  „Eu tot mai sper că poate o echipă nu va obţine licenţa şi poate reuşim să rămânem şi noi în prima ligă. Mai am o speranţă şi cât timp mai există nu cred că o să mai pot dormi până nu se va decide cine nu primeşte licenţa şi nu vom afla exact dacă mai putem juca în Liga I sau nu”, a spus Cardoso care  nu concepe ca Pandurii să fi retrogradat cu el în echipă. Brazilianul se gândeşte acum şi la familia şi prietenii lui care au aflat de pe internet că Pandurii a retrogradat şi nu ştie ce la va putea spune acasă. „La noi fotbalul e ca o religie, cum pot eu să mă duc acum să le spun acasă că am retrogradat cu Pandurii- Nu am putut dormi deloc de la meci pentru că nu mă aşteptam să se ajungă aici”, se plângea ieri Cardoso care azi va pleca către Brazilia de unde va mai reveni peste o lună.

Nu s-a putut bucura la gol

În ceea ce priveşte golul său din meciul cu Unirea Alba Iulia, brazilianul, care a luat pe cont propriu o acţiune şi a plecat de la centrul terenului, oprindu-se doar în poarta adversă ca un veritabil atacant, Cardoso le-a dat o lecţie colegilor din atac. Cu toate acestea el spune că nici măcar nu e meritul său acest gol de care nu s-a putut bucura, ci al întregii echipe: „De fiecare dată când dai gol ar trebui să te bucuri dar eu n-am putut, nu aveam de ce să mă bucur că echipa mea a retrogradat. Şi nu e numai meritul meu să ştiţi, la echipa noastră toată lumea munceşte nu numai cel care dă gol. Poate mi-au dat mie nota zece că am luptat mai mult şi am crezut că se poate dar golul nu este numai al meu, toată echipa a luptat pentru el, toţi cei 18 jucători care au făcut deplasarea la meci şi toţi merită acest rezultat”.

Nu va pleca de la Pandurii

„Acum nu mă gândesc deloc la mine, la ce echipă voi juca sau unde aş putea merge ci numai la Pandurii”, spunea Cardoso după meciul din ultima etapă. Brazilianul mai are doi ani de contract cu Pandurii şi spune că nu are cunoştinţă de alte variante pentru el decât să continue cu echipa din Târgu Jiu: „Nu ştiu ce se va întâmpla dacă echipa va juca în Liga a doua. O să mai discut cu preşedintele pentru că eu mai am contract cu Pandurii. Şi dacă mai am contract mă văd jucând şi din vară tot aici”. Cu toate că ar fi singurul jucător care în acest moment ar fi dorit de mai multe formaţii din Liga I, Cardoso nu se gândeşte să plece ci vrea doar să continue cu Pandurii şi ca echipa să joace în prima ligă: „Mie mi-a plăcut la Târgu Jiu, m-am acomodat foarte bine la Pandurii şi dacă am promis şi am semnat că voi juca aici aşa rămâne. Să vedem ce va mai fi pe viitor, dar acum nu mă gândesc decât ca Pandurii să rămână în Liga I”.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: