Cardurile europene de sănătate, la mare căutare

Tot mai mulţi gorjeni trec pragul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) pentru a-şi procura cardurile europene. De la începutul anului şi până în prezent au fost eliberate 1250 de carduri, un număr foarte mare ţinând cont de faptul că pe tot parcursul anului trecut doar 1564 de gorjeni au intrat în posesia lor.

Reprezentanţii CJAS spun că în această perioadă se aşteaptă ca numărul solicitărilor să crească foarte mult deoarece cardurile de sănătate sunt tot mai mult căutate de către cetăţenii care îşi petrec concediile peste graniţele ţării. „În această perioadă a crescut foarte mult numărul celor care solicită carduri europene de sănătate. Dacă până acum erau înregistrate câte 5-6 cereri/ zi, în momentul de faţă numărul lor variază între 50-80 de cereri/zi. Este perioada concediilor şi ne aşteptăm să înregistrăm şi câte 100 de solicitări/zi. Personal, cred că aceste carduri sunt mult mai căutate decât anul trecut deoarece oamenii sunt mai bine informaţi şi profită de faptul că se eliberează gratuit“, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj. Cardul european se eliberează la cererea persoanei asigurate pentru deplasări de maxim şase luni şi este valabil numai pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

BENEFICIARI

Pot beneficia de card de sănătate copiii, şomerii şi chiar persoanele care nu au serviciu cu condiţia ca unul dintre soţi să facă dovada plăţii contribuţiilor la zi. ,,Cardul european de sănătate se eliberează în maxim 10 zile. În cazul în care asiguratul se grăbeşte să plece în concediu îi vom elibera un certificat provizoriu care are aceleaşi efecte ca şi cardul“, a mai precizat Cosma Dumitrescu.             

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: