Care este diferenţa între Elena Udrea şi Ion Ruşeţ

Elena Udrea a demonstrat încă o dată că este „bărbată”, prin demisia depusă pe masa PD-L după rezultatul prost obţinut de filiala Bucureşti la alegerile locale. Un gest care i-ar surprins pe bărbaţii din PD-L, obişnuiţi să facă analize, să dezbată, eventual să stea la colţ până trece valul schimbării. Poate la un rezultat mediocru erau bune şi analizele, dar la un rezultat prost, demisia este singura soluţie onorabilă. Interesant este că şi preşedintele de la PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, a declarat la Gorj TV că „s-ar impune demisia”, dar ca să treci de la vorbe la fapte, este nevoie de ceva ce doar Elena Udrea a arătat că are.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a decis încă de duminică seară să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale. "Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale", a declarat Udrea pentru Mediafax.

Ea a apreciat că "rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare" , deşi PDL a câştigat un număr de primării aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde către cel pe care partidul şi l-a propus. Udrea a menţionat că democrat-liberalii sunt conştienţi de "votul negativ, sancţionator" dat de electorat.

Ruşeţ, peste media catastrofală

Ion Ruşeţ a recunoscut la Gorj TV că „s-ar impune demisia”, rezultatele fiind slabe. A ţinut apoi să precizeze că sunt slabe în raport cu aşteptările, dar dacă le compară cu rezultatele proaste ale PD-L în ţară, nu mai par la fel de slabe. Într-adevăr, la votul politic pe consilii judeţene, Ion Ruşeţ a fost peste media pe ţară. O medie slabă şi din cauza unor judeţe unde organizaţiile PD-L au trecut în loc la USL, cu două-trei zile înainte de alegeri.

Jucător din fire, Ruşeţ a ţinut să spună de democrat-liberalii au avut şi ghinion, pentru că au pierdut unele primării la câteva zeci de voturi. A uitat să precizeze că a câştigat altele la aceeaşi diferenţă.

În concluzie, explicaţii şi scuze se găsesc întotdeauna, curajul de asumare a răspunderii este mai rar.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: