Cârţu a vrut să plece de la Pandurii

Antrenorul echipei Pandurii a trecut peste toate supărările şi a vorbit ieri deschis despre conflictul din vestiarul echipei şi mai ales despre poziţia sa în acest conflict. Sorin Cârţu a dezvăluit faptul că a dorit să plece de la Târgu Jiu renunţând la orice pretenţii financiare doar pentru a calma spiritele şi pentru a permite echipei să meargă mai departe. Cârţu a spus acest lucru în faţa jucătorilor, a preşedintelui Marin Condescu şi a directorului general al SNLO Dan Burlan. 
Pandurii au fost la un pas de a pierde antrenorul pe care se spune că unii jucători au dorit să-l înlăture de pe banca tehnică. Sorin Cârţu a dezvăluit ieri în premieră faptul că a dorit să rezilieze contractul cu Pandurii pe parcursul evenimentelor care au avut loc în ultima săptămână. „Având în vedere ceea ce s-a întâmplat, de faţă cu toţi jucătorii şi de faţă cu preşedintele Marin Condescu şi cu directorul general al SNLO, Dan Burlan, eu personal mi-am cerut rezilierea contractului şi am spus exact condiţiile în care o fac fără nici un fel de pretenţie din partea mea” a precizat antrenorul pandurilor adăugând că mai are contract doi ani şi jumătate cu Pandurii dar era dispus să plece fiind împiedicat de preşedintele Condescu: „Am un contract pe doi ani şi jumătate la această echipă, sau doi ani şi nouă luni cât mai era atunci când am venit, şi nu am cerut nici măcar un leu despăgubire pentru cei doi ani care mai sunt din contract. Am spus că sunt dispus să plec dacă acesta este interesul clubului şi dacă se doreşte să se gândească între timp o altă strategie. Şi chiar şi în cele două zile de pauză şi ieri am mai discutat cu domnul preşedinte şi mi s-a transmis că nu se pune problema să se renunţe la mine şi că clubul a decis aşa cum s-a anunţat. Jucătorii respectivi au fost anunţaţi că pot să plece liberi.”
Cârţu a precizat că nu ştie dacă pe lista cu rezilierile de contracte mai există şi alţi jucători şi că nu s-au luat aceste măsuri pentru că jucătorii au reproşat ceva antrenorului: „Nu ştiu dacă e o listă şi dacă mai pleacă cineva, asta poate spune doar conducerea. Ca să fie bine la Pandurii am vrut eu să plec. Dar le-am spus în faţă că plec, de faţă cu conducerea. Eu sunt Cârţu şi îmi găsesc echipă oricând. Dacă nu-mi găsesc de la vară alt contract înseamnă că eu am o problemă.”
Fiind la curent cu toate revendicăile jucătorilor, Sorin Cârţu a explicat că nu au fost revendicări doar pentru a se cere înlăturarea sa, majoritatea jucătorilor precizând că vor să-şi primească anumite restanţe financiare: „Din aceşti jucători care au avut ceva de reproşat, unii au avut probleme finanaciare şi alţii s-au legat de mine. Au fost amestecate problemele însă pentru că cei mai mulţi au multe probleme financiare. Am spus clar că eu reziliez contractul şi nu stau aici să plătesc nişte daune pentru mofturile jucătorilor. Trebuie să se liniştească lucrurile. Lumea le dă contractul să plece liberi de contract la toţi. Câţi au fost 10 sau 20 li s-au dat la toţi hârtii să plece liberi de contract, de ce nu au plecat? Cine i-a mai oprit dacă voiau să plece? Pus în balanţă aşa totul conducerea risca mult, e clar ca dacă faci o astfel de chestie şi renunţi la toţi, joci de la 11 la meci la anul, eşti clar în liga a doua. Dar s-a riscat şi asta şi li s-a spus să plece, poftim au avut toţi posibilitatea să rezilieze, de ce nu pleacă?”
Ieri deja s-au înmânat actele pentru trei dintre jucătorii care doresc să plece, fiind posibil ca şi alţii să se afle în continuare pe listele cu excluderi din lot pentru că numărul celor care au semnat iniţial tabelul că vor să plece de la Pandurii este mult mai mare. 
Încă patru juniori se antrenează cu Pandurii 

După ce patru dintre juniorii clubului Pandurii s-au pregătit cu echipa mare în stagiul din Antalya, de ieri încă patru juniori de la grupele clubului Pandurii se pregătesc cu echipa mare. „Au fost convocaţi de azi şi patru juniori, doi de la grupa de 1991, respectiv Ularu şi Toader, ambii fundaşi centrali, precm şi Ştefan - un mijlocaş de perspectivă de la grupa1991 şi Constantin, un fundaş stânga de la grupa 1992, cu toţii urmând să se antreneze cu echipa mare” a precizat secretarul general Daniel Băloi pentru site-ul oficial al clubului. Toţi cei patru juniori sunt legitimaţi la grupele care evoluează pentru Pandurii Târgu Jiu în campionatul de juniori republicani aceştia putând evolua oricând şi la echipa mare. În cazul juniorilor de la Pandurii care joacă pentru clubul Energia, apare probleme atunci când sunt doriţi la Pandurii aceştia putând evolua şi la Târgu Jiu doar dacă Energia ar fi echipa satelit Pandurii II. În ultima vreme s-a văzut tot mai clar necesitatea înfiinţării echipei a doua a clubului Pandurii pentru ca juniorii de perspectivă ai clubului să poată evolua acolo şi să facă apoi mai uşor pasul către echipa mare. 



Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: