Cârţu: „Mai avem nevoie de 12 puncte!”

Campionatul Ligii I mai are doar şase etape până la final, iar Pandurii merg în jos în clasament în loc să se ridice deasupra zonei retrogradabile. Antrenorii şi conducerea analizează acum soluţii rapide de redresare a echipei, timpul rămas până la final de sezon fiind din ce în ce mai scurt iar punctele puse în joc tot mai puţine. Luând în calcul programul dificil pe care l-a avut echipa sa, Cârţu crede totuşi că Pandurii puteau obţine cel puţin şase puncte în cele şase etape şi speră la încă 12 puncte care să se adauge la cele trei acumulate pentru a reuşi salvarea de la retrogradare.

În încercarea de a salva echipa de la retrogradare, oficialii de la Pandurii şi conducerea tehnică încearcă toate variantele posibile. Un prim pas spre îmbunătăţirea situaţiei a fost reconcilierea cu jucătorii trimişi la echipa a doua. Un altul a fost făcut de antrenorul Sorin Cârţu care nu i-a mai certat pe jucători după meciul pierdut la Urziceni, sperând că mai multă linişte va contribui la moralul acestora, şi aşa afectat de declaraţiile anterioare şi de lipsa de rezultate. „Eu m-am gândit acum la o soluţie pe care să o propunem jucătorilor dar nu o fac publică încă, sunt discuţii pe care le am cu preşedintele şi ar fi multe posibilităţi”, a spus Cârţu referindu-se la stimularea financiară a jucătorilor care ar fi posibilă prin acordarea unor prime în caz de salvare de la retrogradare.

Iniţial a vrut 16 puncte

După ce la sosirea sa la Pandurii se gândea la 16 puncte pentru salvarea de la retrogradare, acum tehnicianul gorjenilor s-ar mulţumi cu doar 12 puncte. „Dacă mai facem 12 puncte, cu 38 de puncte ai şanse să te salvezi. Sunt posibilităţi acum, pot fi obţinute nişte victorii, jucăm acum cu Braşovul, de ce n-am putea obţine victoria- Mai avem meci cu Iaşiul, de ce să nu putem obţine victoria, dacă vrem să stăm în prima ligă trebuie să batem. Dacă nu eşti în stare să baţi Iaşiul, atunci te duci în divizia B, este clar, e meciul direct. Apoi jucăm ultimul meci la Alba Iulia, atunci se ştie dacă ei mai sunt în Liga I sau nu”, a spus Cârţu care crede că în ultima etapă se va şti clar ce echipe mai au şanse de salvare, cere fără speranţe fiind atunci afectate şi jocul lor fiind mult mai slab.

Antrenorul e încrezător şi consideră că Pandurii mai pot obţine patru victorii până la final de sezon, meciurile vizate fiind mai ales cele cu FC Braşov, Poli Iaşi, Gloria Bistriţa şi Unirea Alba Iulia:  „Vedem ce vom face, şi din celelalte meciuri se mai pot lua puncte. Sunt meciuri în care putem să ne impunem. Nu este exclusă posibilitatea a patru victorii. Dar trebuie să poţi să le faci. Noi am fi putut bate şi Steaua şi Dinamo, dar ne-am speriat de o asemenea posibilitate şi n-am avut psihicul acela tare de a acţiona şi a da lovitura la nişte meciuri la care speranţele în cele trei puncte nu erau atât de mari. Dar noi le-am avut în mână şi nu le-am putut lua, alţii le-au luat. Trebuie să crezi şi să joci. Meciuri din aceste nu le joacă oricine, cum a fost Rapid – Steaua, trebuie nişte jucători cu experienţă acolo”.

Cârţu: Să dea cu orice organ numai să intre mingea în poartă

Pentru ca jucătorii să nu mai fie afectaţi psihic de reproşurile făcute după meciuri, Cârţu nu a mai efectuat obişnuita şedinţă după meci, recomandând jucătorilor să nu se mai uite la jocurile pierdute: „Le-am spus să nu se mai uite nimeni în spate, aceştia sunt jucătorii cu care merg mai departe. Nu am făcut nici un comentariu faţă de prestaţia lor la meciul cu Urziceniul, i-am lăsat să îşi facă programul normal”.

Tehnicianul speră acum ca şi norocul să-şi întoarcă faţa către echipa sa care nu a beneficiat de prea multă şansă la ultimele meciuri: „Mă gândesc că poate vom avea mai multă şansă decât la alte partide. Sunt meciuri la care am obţinut puţine puncte, deşi meritam mai mult dar poate vine şi la noi soarele pe strada noastră şi o să dăm goluri prin ultimele minute ori să-i dea adversarul autogoluri, poate un pancreas pus la momentul potrivit sau se poate da cu orice fel de organ numai să intre mingea în poartă. Sunt foarte multe echipe care acumulează puncte pe şansă sau autogoluri. Nu analizez acum pregătirea fizică a echipei, pentru că presiunea pe care trebuie să o pui asupra unei echipe în ultimele minute implică o anumită pregătire fizică. Principiile după care se face pregătirea fizică implică o anumită perioadă de pregătire. Dar asta este, mi-am asumat riscul să lucrez aşa”.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: